BIST 9.693
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.494,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Paşabahçe yoluna 1.5 milyon ödenek

Yaz aylarında günde 3 bin kişinin ziyaret ettiği Paşabahçe mesire yerine ulaşım yeni yolla kolaylaşacak.

Abone ol

Sivas'ın en önemli piknik ve mesire alanı olan Paşabahçe'ye ulaşımı sağlayan yolun bölünmüş yol haline getirilmesi için 1 milyon 500 bin lira ödenek gönderildi. Yolun, bu sene, Sivas Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılacağı belirtildi.

Sivas Belediyesi tarafından 2006 yılında yeniden yapılandırılan ve bu kapsamda piknik alanı olarak kullanılan alanı baştan sona yenilenen, yeşil alanla sert zemin birbirinden ayrılan, koşu ve yürüyüş parkurları yapılan, sert zeminlerden oluşturulan, adalar üzerine piknikçiler için ahşaptan şadırvan ve mangal yerleri yapılan, çocuk oyun alanları dizayn edilen, modern çeşmeler, tuvaletler, sosyal tesisler ve mescit inşa edilen Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı'na, özellikle yaz mevsiminde günlük 2 bin 500 ile 3 bin kişi piknik yapmak için gidiyor.

Çabalar sonuç verdi

Ancak şehir merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Paşabahçe'ye giden vatandaşlar, yolun dar olması nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyordu. Paşabahçe yolunun bölünmüş yol olması için girişimlerde bulunan Sivas Belediyesi ve AK Parti yönetiminin çabası sonuç verdi.

Sivas Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Açıkalın ile Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk'un da destekleri sonucu Paşabahçe yolunun bölünmüş yol olması için Ulaştırma Bakanlığı, Sivas İl Özel İdaresi hesabına 1 milyon 500 bin liralık ödenek aktardı. Paşabahçe Bölünmüş Yol Proje ihalesinin Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 21 Eylül Salı günü yapılması bekleniyor.

İhale hazırlıkları başladı

Kuru, Ulaştırma Bakanlığı tarafından İl Özel İdaresi hesabına aktarılan 1 milyon 500 bin liralık ödenekle bölünmüş yol projesinin ihalesinin yapılacağını ve yolun tamamlanmasıyla birlikte Sivaslıların Paşabahçe'ye gidiş ve dönüşlerinde rahat bir nefes alacağını söyledi.

Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü'nün önümüzdeki yıl Paşabahçe'den Kurtlapa'ya kadar olan yol da şehirlerarası yol statüsüne alarak, genişletme çalışması yapılması bekleniyor.