BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.491,65
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzurum'a 11 milyonluk telesiyej

Erzincan’ın güneyinde 3 bin 258 metre yüksekliğindeki Munzur Dağları eteklerinde bulunan kayak merkezinde çalışmalar aralıksız sürüyor.

Abone ol

2006 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Kış Turizm Merkezi ilan edilen Ergan Dağında aynı yıl imar çalışmaları başlatılan, Erzincan havalimanına 9 kilometre uzaklıktaki kayak tesislerine 6 bin metre uzunluğunda kurulmaya başlanan telesiyejle, saatte bin 500 kişi zirveye taşınacak.

Vali Abdülkadir Demir, Ergan Dağında yapılan çalışmaları yerinde görmek ve yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi almak üzere Ergan Dağı Kayak Tesisleri inşaat alanında incelemelerde bulundu. Projenin Erzincan ve Türkiye için önemine dikkat çeken Vali Abdülkadir Demir şunları söyledi:

“Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın verdiği ödenek desteği ile iki aşamalı telesiyej sisteminin ihalesi ve yer teslimi yapıldı. 2 bin 600 ve 3 bin 400 metrelik iki hatla toplam 6 bin metrelik telesiyej hattının montajına başlandı. Dünyada şu anda uygulanan en son teknoloji burada kullanıldı. Ergan Dağı'nda günübirlik tesis kuruyoruz. Otellerin yapılacağı yerler belirlendi. Kamulaştırma tamamlandı. Yollar, katı atık, kanalizasyon, içme suyu için AB tarafından sağlanacak kredi ile yaklaşık 9 milyon liralık proje netleşmek üzeredir. Sistemin çalışması ile birlikte yatırım için gelenler burayı daha yakından görecek ve kararlarını daha sağlıklı verecektir. Projenin en önemli özelliklerinden biri, havalimanına 9 kilometre mesafededir. Burada rahatlıkla Mayıs ayı içinde bile kayılabilecek kadar kar oluyor. Ergan Dağı, Türkiye’de en uzun kayak yapılabilecek merkezlerden biri olacak”

Erzincan havalimanına 9 kilometre uzaklıktaki kayak tesislerine 6 bin metre uzunluğunda kurulmaya başlanan telesiyejle, saatte bin 500 kişi zirveye taşınacak. Vali Abdülkadir Demir, Mayıs ayında bile Ergan’daki tesislerde kayak yapılabileceğini belirterek, “Türkiye’nin en uzun kayak pistlerinden biri Erzincan’da olacak. Sadece telesiyej sistemi için 11.8 milyon lira harcanıyor” şeklinde konuştu.
Yapılan incelemelerin ardından Vali ve beraberindekiler inşaat alanından ayrıldılar.