BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.443,23
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

LGS sonuçları 16 Temmuz'da açıklanacak! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 Haziran'da yapılacak olan Liselere Giriş Sınavı'nın (LGS) sonuçlarının 16 Temmuz'da açıklanacağını duyurdu.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, son dakika açıklamasında LGS sınavının başvuru ve sonuçlarının açıklanacağı tarihleri duyurdu. Selçuk, "LGS başvuruları 15 Haziran'a kadar yapılacak. Sonuçlar 16 Temmuz'da açıklanacak" dedi. Bakan Selçuk, LGS'de sadece birinci dönem müfredatının sorulacağını tekrarladı.

Okulların açılışı Eylül ayını bulabilir

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılışıyla ilgili olarak da, "Şartları sıkı tutalım denirse okulların açılışı eylül ayını bulabilir. Bunlar hep ihtimal dahilinde" ifadelerini kullandı. 

MEB'den LGS sonuçları açıklaması

MEB'den yapılan açıklamada da, "LGS sonuçları, 16 Temmuz 2020 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak." denildi. 

LGS KLAVUZU YAYINLANDI... GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

LGS sınav yerleri her öğrencinin kendi okulu olacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Her öğrencimiz kendi okulunda sınava girecek. Hiç bilmediği bir okulda hiç bilmediği mahallede sınava girmeyecek. Daha rahat bir ortam olması amacıyla kendi okullarında girmesini sağlıyoruz. Bu LGS tarihinde ilk defa yapılacak bir şey. Ancak öğrencilerin başında kendi öğretmenleri olmayacak..." demişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı LGS örnek soru ve cevapları
Foto Galeri Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı LGS örnek soru ve cevapları Galeriye Gözat