BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,65
HABER /  SPOR

Laurent Duvernay-Tardiff tatilini yarıda kesip doktorluğa başladı

Kansas City Chiefs'te forma giyen Amerikan futbolcusu Laurent Duvernay-Tardiff, corona virüsü salgını ile mücadele etmek için mesleği olan doktorluğa başladı.

Abone ol

Amerikan Futbolu Ligi NFL'de Kansas City Chiefs ile tarih yazan Laurent Duvernay-Tardiff, takımı ile 50 yıl aranın ardından şampiyonluğa ulaştıran isimlerden biri oldu. 29 yaşındaki Kanadalı sporcu, corona virüsü salgını sonrası tatilini yarıda keserek, mesleği olan doktorluğa başladı.

''Montreal’e döndüm”
Montreal’de bir hastanede çalışmaya başlayan Laurent Duvernay-Tardiff, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Karayipler'de tatildeyken corona virüsü salgını nedeniyle durumun kötüye gittiğini görünce Montreal’e döndüm” dedi.

''Hastaneye başvurmaya karar verdim”
Üniversiteden arkadaşlarının da kendisi gibi corona virüsü salgını ile mücadelede ön saflarda olduğunu belirten yıldız sporcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Acil servislerde çalışan arkadaşlarım var. Bir tanesi hastaneye gelen insanlara corona virüsü testi yapıyor. Bizim sağlığımız için büyük mücadele veriyorlar. Ben de kendime bu insanlara nasıl yardımcı olabilirim diye sordum ve hastaneye başvurmaya karar verdim” ifadelerini kullandı.

Sevgilisinin onayını almış
Hastaneye dönmeden önce sevgilisine konuyu açtığını belirten Laurent Duvernay-Tardiff “Ona benim de virüse yakalanma tehlikem olduğundan bahsettim. Onun da onayını aldıktan sonra corona virüsü ile mücadele etmek için başvuruda bulundum ve kabul edildi” şeklinde olayı anlattı.

“Heyecan ile karışık bir gerginlikti''
Paylaşımında süreç hakkında da bilgi veren Laurent Duvernay-Tardiff, şunları yazdı: “Önce kendimi ve diğer insanları corona virüsünden korumak için eğitim aldım. 24 Nisan’da evimin yakınında bir hastanede çalışmaya başladım. İlk günden önceki gece çok gergindim. Ama bu kötü bir his değildi. Heyecan ile karışık bir gerginlikti. Maçlardan önce hissettiğim gerginliğe benziyordu. Ertesi gün ihtiyacım olan her şeyi alarak hastaneye gittim.”