BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,11
ALTIN 2.472,22
HABER /  POLİTİKA

Kürt düşmanı sayılmak hakaret

Erkan Mumcu, partisinin Kürt düşmanlığı yaptığı yönündeki haberlere tepki gösterdi. İşte Mumcu'nun itirazları;

Abone ol

Anavatan lideri Erkan Mumcu, son bir haftadır Kuzey Irak ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmelerin maksatlı olarak çarpıtıldığı iddiasında. "Erkan Mumcu ve Anavatan Partisi Kürt düşmanlığı yapıyor" şeklindeki eleştirilere sert çıkan Mumcu, "Yorumlar kişiliğime ve partime haksızlıktır, hakarettir" dedi.

Mumcu'nun konuyla ilgili haberler üzerine 2 itirazı var.

BİRİNCİ İTİRAZI;
"Öncelikle itirazım; Irak Kürdistanı Devlet Anayasası adıyla bir anayasayı kendi meclisinde kabul etmiş olan Barzani’yedir. Bu anayasanın başlangıç bölümünde devletinin sınırlarını tarif etmek için Sevr anlaşmasının 62, 63 ve 64. maddelerine atıfta bulunulmuştur. Bu maddeler; “Fırat’ın doğusunu (yani Türkiye’nin bugün sınırları içinde olan Erzurum’u, Erzincan’ı, Van’ı, Kars’ı, Ağrı’yı, Ardahan’ı Iğdır’ı) Ermenistan olarak kabul etmektedir. Burayı Ermenistan olarak kabul ettikten sonra, Ermenistan’ın güneyinde kalan ve Mezopotamya havzası olarak bilinen bölge, Fırat’ın güneyinde ve Ermenistan’ın güneyinde kalan ve Mezopotamya Havzasını içine alan bölge Kürdistan’dır” demektedir. Yani Barzani, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin topraklarını kendi topraklarının içinde gösteren bir anayasa metnini kabul etmiştir."

İKİNCİ İTİRAZI;
"İkinci itirazım Hükümet’edir. Türkiye’nin Başbakanı, Türkiye’nin Dış İşleri Bakanı; bu türden aleni meydan okumalar karşısında hala iyi ilişkiler kurmaktan, konuşup anlaşmaktan bahsetmektedirler. Evet, iyi ilişki kurulmalıdır ama iyi ilişkilerin bu şekilde kurulamayacağı da ortadadır. Şahsiyetimizden, haklarımızdan, hukukumuzdan fedakarlık etmekle iyi ilişkiler kurmamız mümkün değildir. //