BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Öztürkün beklediği haber

Mahkemenin iptal kararını değerlendiren Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk şunları söyledi:

Abone ol

“Mahkemenin kararı doğru bir karar. Aslında biz Kadıköylüler böyle bir kararı bekliyorduk. Bölge İdare Mahkemesin aldığı karar hem hukuk açısından hem de şehircilik prensipleri açısından çok sevindirici. Bu karar sadece Göztepe Parkı'nın inşaata açılmasını engellemekle kalmıyor aynı zamanda bundan sonra da bu alana yönelik her türlü inşaat projelerinin önüne set çekmiş oluyor.

Mahkeme kararında Bilirkişi Raporlarına dikkat çekiliyor. Bilirkişi bu kararı alırken bölgedeki yeşil alan azlığı ve deprem sonrasında bu alanın aktif kullanımını göz önünde bulundurdu. Bu alan Kadıköylüler için çok önemli bir yeşil alan ve de olası bir deprem durumunda geçici yerleşim alanı olarak belirlenen bir alandır. Karar elbette bundan sonra İstanbul'daki yeşil alanlara yönelik her türlü talana karşı emsal teşkil edecek, Ama yine de diyorum ki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi keşke böyle yanlış bir karar almasaydı.

Keşke hiç böylesi bir gerilim ortamı yaratılmasaydı, toplumu geren bir ortam yaratılmasına meydan verilmeseydi. Ama zararın neresinden dönülse kardır. Bu olayda da böyle oldu. Burada kaybeden ve kazanan bana göre yok. Kadıköylüler, İstanbullular kazançlı çıktı diye düşünüyorum.Bütün kent yöneticilerininde aslında yapması gereken hukuk kuralları içerisinde şehri daha yaşanır hale getirmektir. Kadıköylüler bunun için duyarlı davranıp mücadele etti. Onları kutluyorum. Karara sevinç ve mutlulukla karşıladık.”