BIST 10.214
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.455,74
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Küresel ısınma sendikaya girdi

Türkiye Bağımsız Eğitimciler Sendikası GİK Kurulu Küresel Isınma konusunu 2007 faaliyet alanlı içine aldı.

Abone ol

Kısa adı TES olan Türkiye Bağımsız Eğitimciler Sendikası GİK Kurulu aldığı kararla, son dönemin güncel sorunu Küresel Isınma konusunu 2007 faaliyet alanlı içine aldı.

TES, Genel Başkan Gürkan AVCI, GİK Kararı uyarınca; yalnızca insanoğlunun değil, yeryüzünün bitki ve hayvanlarını ve doğal yaşamı tehdit eden küresel ısınma konusunda yakın gelecekte ülkemizde de yaşanacak kaosun ve buna bağlı sorunların tespit edilerek, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi, çocukların, gençlerin ve halkın eğitilmesi, doğal kaynakların kullanım ve tüketimi konusunda top yekun bir bilinçlendirme faaliyetinin başlatılması gerektiğini ortaya koydu.

Küresel ısınmaya bağlı olarak, Türkiye’de bu kış yaşanan kuraklık ve sıcaklık artışının tarım ve hayvancılığı olumsuz etkileyeceğini belirterek, “Küresel ısınmanın olumsuz etkilerini bu yıl hissedilir oranda yaşamaya başlayacağız” diye konuşan sendika genel başkanı Gürkan AVCI, Dünya nüfusunun hızla artışı sonucunda hızla gelişen teknoloji ve sanayi birçok problemi de beraberinde getirdi. Problemlerin en önemlilerinden olan küresel ısınma ve çevre kirliliği tüm canlıları tehdit eder hale geldi. Akarsu rejimlerini düzenleyen, su kaynaklarının besleyen toprak erozyonu ve iklim bozulmalarını önleyen ormanlarımız yok olma süreciyle karşı kaşıya kaldı. İnsanlık, küresel ısınma tehdidiyle karşı karşıya. Küresel ısınmanın yol açtığı sorunlara karşı halkımızı ki özellikle çocuklarımızı bilinçlendirmezsek kaotik bir gelecek bizi bekliyor olacak. Biz eğitimciler olarak, artık bir şeyler yapma vaktinin geldiğine inanıyoruz. Eğitim sendikası olmanın gereği küresel ısınma tehdidine karşı kitapçıklar, afişler, yayınlar ve panellerle halkımızı bilinçlendireceğiz.

Yaşam alanlarımız tehlikede. Çocuklarımızın geleceği tehdit altında. Birçok bitki ve hayvanın yaşam alanı yok oluyor. Kuraklık gittikçe artıyor. Her ne kadar bu olumsuz durumun sorumlusu biz olmasak ta; bu tehlike karşısında hepimize özellikle, eğitimcilere büyük görevler düşüyor.

Bu paralelde küresel ısınmaya karşı yapabilecek bir takım basit önlemleri uygulamaya tüm diğer eğitim çalışanlarını, öğrenci ve velilerimizi davet ediyorum.


• Okullarda ve evlerimizde tasarruf ampulü kullanarak, küresel ısınmaya neden olan karbondioksit gazının çoğalmasını önleyelim.
• Ağaç dikin ve ağaç dikene faaliyetler düzenleyin.
• Araba kullanmamaya gayret edin. Toplu taşıma araçlarıyla seyahat edin.
• Okullarımızda ve evlerimizde biriken çöpleri ayırın ve geri dönüşümüne katkıda bulunun.
• Isıtılmamış su kullanmaya gayret edin.
• Petrolden imal edilen alet ve araçlar satın almaya çalışın.
• Abartılı ambalajı olan ürünlerden kaçının.