BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,99
ALTIN 2.445,77
HABER /  GÜNCEL

Hakanın sivri dili başına iş açtı

Ahmet Hakan'ın sivri dili iş açtı. Maliye Bakanı Unakıtan'ın eşi yazara tazminat davası açtı. İşte davalık yazı..

Abone ol

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın eşi Aysen Unakıtan, kişilik haklarına hakaret ettiği gerekçesiyle Hürriyet Gazetesi ve yazarı Ahmet Hakan Coşkun aleyhine 10 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Unakıtan'ın avukatı Ali Özkaya tarafından, açılan davanın dilekçesinde, Aysen Unakıtan'ın isminin nüfusta ''Aysen'' olarak geçtiği, aile içinde ''Ahsen'' diye hitap edildiği belirtilerek, dava konusu yazıda da müvekkilinin isminin ''Ahsen'' olarak kullanıldığına işaret edildi.

Yazıdaki dil ve üslubun eleştiri sınırını aştığı belirtilirken Aysen Hanımın kişilik haklarına saldırı da bulunuldu iddia edildi. Özkaya ayrıca yazarın söz konusu yazıdaki iddialarınında tamamen gerçek dışı olduğunun altını çizdi.

Peki  ""da neler yazıyordu: 

Vakti zamanında, yani Unakıtan çiftinin maceralarının alıp yürüdüğü bir dönemde, gaza gelip "Bir Ahsen Unakıtan portresi" karalamaya kalkışmıştım.

Meğer.

Ahsen Hanım, gözlerini kısıp ufuklara dalarak, "Bunun bedelini ödeyeceksin Ahmet Hakan" diye fısıldamış ve soluğu mahkeme kapılarında almış! Demiş ki:"Bu adam bana hakaret etti. Ancak 7.5 bin YTL'yi bayılırsa öfkem bir nebze olsun diner."

O 3 MİLYARI SANA YEDİRMEM

Yazar kendisinin haberi olmadığı dava nedeniyle Aysen Hanıma tazminat ödemeyeceğini iddia ederken yazısının şu sözlerle bitirmişti:

O '3 milyar'ı sana yar etmem Ahsen Yenge