BIST 10.158
DOLAR 32,29
EURO 35,00
ALTIN 2.452,84
HABER /  GÜNCEL

Bayram Meral de Acarkentli

Yıkılması gündemde olan Acarkent'te Bayram Meral'in de 2 villası buluyor. Aslında bu şaşılacak bir durum değil;

Abone ol

Türk-İş’in eski Başkanı ve şu anda CHP’de milletvekilliği yapan Bayram Meral’in Acarkent'te iki villası buluyor. Villalarda çocukları oturuyor. Bir villanın değeri 2 trilyon 100 milyar TL... B tipi iki villa da oğulları Kemal ve Mustafa Meral oturuyor. Bayram Meral’in, İsmet Acar’dan satın aldığı villayı çocuklarının üzerine geçirdiği iddia ediliyor.

Vakit gazetesinin haberine göre, Meral villalarını şu sözlerle savunuyor: Gazetemize konuşan Bayram Meral, “Bu, 20 sene önceki olay. 1992’de arsası kooperatif türü alınmış. Çocuklarım yaptırmış. İstediğim her yere giderim, sosyetenin olduğu yere de giderim. İşverenin ve işçinin olduğu yerlere de giderim. Bu kimseyi ilgilendirmez. Benim asabımı bozma.”

Oğul Meral’lerin oturduğu B Tipi villalar, 593 metrekare. Müstakil bahçeli ve havuzlu, villalarda kapalı ve açık otoparklar bulunuyor. Söz konusu villalarda, bahçelerin alanı 1000-2000 metrekare arasında değişiyor.

Nazım ALPMAN YAZMIŞTI

Bayram Meral'in oğullarının Acarkent'te oturması aslında şaşılacak bir durum değil. Nazım Alpman, sitemizdeki köşesinde, Meral’in, Türk-iş Başkanlığı yaptığı dönemde, Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar ile ilişkisini anlattığı yazıyı hatırlarsanız nedenini anlarsınız;

“Site artık yerleşime açılıyor. 1994 yılının 29 Ekim’inde Acarkent’te ‘Laik Bir Cumhuriyet Balosu’ veriliyor.
Refah Partisi, 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde silindir gibi ezip geçmiştir ya... Gericilere karşı ‘sivil uyanış’ başlamıştır!..
Acarkent’teki şölene girerken kapıda Türk-İş Başkanı Bayram Meral’ı görüp ‘Başkan hayrola’ diyorum:
- Sen işçi liderisin bu sosyetik toplantıda bulunman normal mi?
- Ya İsmet (Acar), bizim Yol-İş Federasyonu’nun Yönetim Kurulu üyesi değil miydi? Oradan arkadaşım, çağırdı geldim.
Meral daha sonra kendi kadersizliğini, İsmet Acar ile kıyaslamalı biçimde anlatıyor:
- İsmet sendikadan ayrılırken 4000 lirası vardı. Benim ise 4500 liram vardı. O Sarıyer’de kooperatifçilik işine girdi. Sonra Hasan Ekinci’nin yardımıyla burayı aldı...
- Bi dakika Başkan, nasıl yardım?
- Yahu burası orman alanı değil mi? Hasan Ekinci de Orman Bakanı!..”




(Haber: Kenan Kıran/Vakit)