BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MEDYA

Koruyalım dedi korumalık oldu

Star yazarı Şamil Tayyar, iyi niyetle bir yazı kaleme aldı. Konu Tuncay Özkan'dı. Ama bakın karşılığı ne oldu...

Abone ol

 diye yazıp, bir suikaste kurban gidebileceği uyarısında bulunan Star yazarı Şamil Tayyar, ummadığı bir tepki ile karşılaştı.

Tayyar'ın mail kutusuna bu iyi niyetli tavrına karşılık, belli merkezden çıkmış tehdit mesajları yağmaya başladı. "Ogün Samast gibi mesajlar gönderip duruyorlar" diyen Tayyar, yazıdan dolayı "Tuncay Özkan'ı hedef gösteriyor" suçlamasına da maruz kaldı.

Bu iddiaya , şunları yazdı; "Tuncay’la ilgili ilk yazıyı kaleme alan bir kişi olarak sorumluluk duygusuyla devleti uyarmak istedim, yaptığım iş budur. Kaldı ki, Tuncay benim düşmanım değil. Yıllardır şiddete karşı birisi olarak düşmanıma bile dilemeyeceğim bir şeyi Tuncay için neden dileyeyim?’

Tuncay Özkan ile arkadaşlarının bu iyi niyetli uyarısını suistimal ettiklerini belirten Tayyar, dün akşam Kanaltürk'te hakkında yapılan yayını izleyince şok oldu.
"Dün gece neredeyse haber bülteninin tamamını şahsıma ayırıp tehditler savurmaya devam ettiler. Gördük ki, Kanalküfür olmuş. Şahsımı, hedef tahtasına koymuşlar. Şimdi soruyorum: Yazımın üzerinden 24 saat geçtikten sonra aynı anda ölüm tehditleri savrulması ve TV ekranında hedef gösterilmemi, gazetecilik ahlakıyla nasıl bağdaştırabiliyorlar?"

Şamil Tayyar, aldığı ölüm tehditlerini yargıya taşıyacak. Bugün tehditlerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacak.//