BIST 10.392
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.416,16
HABER /  GÜNCEL

Yaşlanmayı geciktirmek elinizde

Yaşın ilerlemesi ile birlikte başta yüz olmak üzere kırışıklıklar oluşuyor. Oysa kırışıklığı bu yöntemlerle önleyebilirsiniz.

Abone ol

Kırışıklıkları tedavi etmek için giderek artan sayıda tedavi seçenekleri gelişmekte. Bu tedavi seçeneklerinin en önemlileri dolgu maddeleri, Botox enjeksiyonu, kimyasal peeling, dermabrazyon, lazer, yoğun darbeli ışık (IPL) ve radyofrekans (Thermage) uygulamaları ile yüz germe operasyonları. Uygulanacak tedavi yöntemi kırışıklığın yerine, derinliğine, derinin yapısına ve kişinin yaşına göre belirleniyor.

Son yıllarda en çok adı duyulan ve tedavide en sık olarak kullanılan yöntem ise Botox. 1980'li yılların başından beri birçok göz hastalığının (şaşılık gibi) ve nörolojik hastalığın (kas spazmı, migren gibi) tedavisinde kullanılan Botox özellikle yüzdeki kırışıklıkların tedavisinde oldukça başarıyla uygulanıyor. Doç. Dr. Saray, Botox uygulamaları konusunda şunları söylüyor:

"Mimik kaslarının yıllar boyunca çalışması, üzerini örten deri üzerindeki kıvrımları belirgin hale getirir ve böylece yüzde bazı kırışıklıklar ortaya çıkar. Mimik kaslarının aşırı kullanılması nedeniyle ortaya çıkan bu kırışıklıklar, alın, kaşlar arası (kaş çatma çizgileri), göz kenarları (kaz ayakları) ve ağız çevresinde görülür.

Alın ve göz kenarlarındaki çizgiler kişiye daha yaşlı bir görünüm, kaşlar arasındaki çizgiler ise kişiye çatık kaşlı, kızgın bir bakış ifadesi verir. Mimik kaslarına Botox uygulanarak bu kasların aşırı kasılması engellenir ve kas hareketleri zayıflatılır. Kas hareketlerindeki azalma, üzerindeki derinin, kas hareketleri ile katlanmasını ve katlanmaya bağlı oluşan kırışıklıkları da azaltır.

Bu şekilde yaşlı ve kızgın olarak görünen yüz ifadesinde de belirgin bir düzelme sağlanır. Etki süresi kişinin yaşına, derinin yapısına, kırışıklığın derinliğine göre değişebilirse de ortalama olarak 6- 9 ay sürer. Etkisi azaldıktan sonra, istenildiği zaman Botox enjeksiyonları tekrar edilebilir. Tekrarlanan enjeksiyonlardan sonra etki süresi giderek uzar ve kalıcılık artar."