BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Cimbomda liseli-alaylı ayrımı

Galatasaray'da yıllardır süren liseli-alaylı kavgası Trabzon maçında alevlendi. Peki liseli Canaydın ne düşünüyor?

Abone ol

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Galatasaray'daki 'Okullu-okullu olmayan' ayrımının kendileri için üzüntü verici olduğunu söyledi. Bir televizyon kanalında canlı yayın konuğu olan Özhan Canaydın, Trabzonspor maçında patlak veren taraftar protestolarında, 'Okullu-Alaylı' ayrımının ortaya çıkarılmaya çalışıldığına değinerek, şunları söyledi:

''Ortada bir gerginlik var, pankartlar çıktı. Bir lider olarak üzüntü duydum. Galatasaray Lisesi'ne 11 yaşımda girdim. 5 yaşımdayken yakamda Galatasaray rozeti ile resmim var. Şimdi ben 11 yaşımda imtihanla Galatasaray Lisesi'ne girmeseydim, 5 yaşında rozeti ile gezen Özhan Canaydın olarak Galatasaraylı olamayacak mıydım? Ağabeylerimiz Galatasaray'ın kurucusu, bizler ise bekçileriyiz. Galatasaray bizim değil, herkesin. Galatasaray felsefesine, örf ve adetlerine, ideallerine sahip çıkan herkes Galatasaraylı'dır.

Bunun okullusu veya okulsuzu yok. Ayrım yapılmaz. Bu olayların büyümesine karşıyız. Hata yapanlar doğru yolu bulacaklardır. Bu kadar dar boğaz içinde geçen sene gelen şampiyonluk çok önemlidir. Bununla gurur duyacağız. Ciddi bir maç arefesinde bunların olmasına üzüldüm. Trabzonspor maçı bir dönüm noktasıydı. Keşke maçın sonunda yapılsaydı bunlar. Bu kadar etkilenmezdik. İnşallah bunları da geçeceğiz. Kırgınlıklar gelip geçici, hepimizin ideali aynı. Benim taraftarla problemim olmaz. Onlar en az benim kadar Galatasaraylı, ben de en az onlar kadar Galatasaraylıyım. İşimi, eşimi ve aşımı bırakmış çalışıyorum.''