BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Geleceğin Zuhal Olcayı

Henüz genç bir oyuncu. Ancak hedefini şimdiden çizmiş. Geleceğin Zuhal Olcay'ı ya da Türkan Şoray'ı olmak istiyor..

Abone ol

Oyunculuğa 15 yaşında başlayan ve Kurtlar Vadisi dizisinde rol aldıktan sonra Kadın İsterse adlı TV dizisinde Hülya Avşar'ın kızını canlandıran, ardından da rol aldığı Kutluğ Ataman'ın yönetmenliğini yaptığı 'İki Genç Kız'ın Romanı' adlı sinema filmi ile 2005 Altın Portakal Film Festivali'nde, 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alan Vildan Atasever, rol aldığı dizi filmlerin ardından sinemaya ağırlık vermek istediğini belirtti.

Şu sıralar özel bir televizyon kanalında yayınlanan Yaralı Yürek isimli dizide başrol oynayan Vildan Atasever, dizi çekimleri için haftanın 3 günü Kapadokya'da bulunuyor. Özer Kızıltan'ın yönettiği ve annesi ile birlikte hizmetçiliğini yaptığı evde ağanın tecavüzüne uğrayan Beyaz isimli genç kızı canlandıran Vildan Atasever, sinemanın hayatının bir parçası olduğunu belirtti.

Tercihinin gerçekçi, Avrupai ve yaşanmış hikayeler olduğunu ifade eden Atasever, filmde canlandıracağı karaktere önce kendisinin inanması gerektiğini vurguladı. Bunun için yeni tekliflere açık olduğunu kaydeden Vildan Atasever, "Daha çok sinema yapmak istiyorum. Ancak gerçekçi ve farklı hikayelerde olmak hoşuma gidiyor. Bir oyuncu olarak inandığım şeylerde oynamak istiyorum, çünkü önce ben inanmalıyım ki izleyen insanları da inandırabileyim" dedi.

ÖRNEK SİNEMANIN DEV İSİMLERİ
Oyunculukta her zaman kendisine Zuhal Olcay ve Türkan Şoray gibi yıldızları örnek aldığını ve sinemada yaptığı işlerle anılmak istediğini ifade eden Atasever, "Ben Yeşilçam'da Hülya Avşar'ın, Kemal Sunal'ın, Filiz Akın'ın, Hülya Koçyiğit'in ve manevi ablam annem olarak gördüğüm Hülya Avşar'ın filmleriyle büyüdüm. Hepsini kendime örnek alıyorum. Örneğin Zuhal Olcay'ın duruşu çok hoşuma gidiyor.Onların işlerine olan saygısı, disiplini ve başarıları çok hoşuma gidiyor.Bütün bu ustalarım benim örnek aldığım kişiler. Bayrağı onlardan teslim aldık ve ben de bu bayrağı ilerde benim gibi genç ve oyuncu olmak isteyenlere en temiz ve en saygı duyulur şekilde teslim edeceğim. Çünkü herkes yaptığı işle anılır. Bende kişiliğim ile değil yaptığım işlerle anılmak istiyorum" diye konuştu.

Son olarak başrol oynadığı Yaralı Yürek dizisinin setine Şanlıurfa'da yapılan saldırıyı değerlendiren Vildan Atasever, Urfa'nın ardından Kapadokya'ya gelerek nefes aldıklarını söyledi. Yaşadıkları olaylar için Urfa halkını suçlamak istemediğini belirten Atasever, "Her yer kendine göre farklılıklar gösterebiliyor. İstanbul başka, Urfa başka, Kapadokya başka. Ama şunu söyleyeyim buraya geldikten sonra bir nefes aldık. Burada halk gerçekten çok misafirperver ve sıcakkanlı. Ayrıca burada çok rahat gezip istediğimizi yapabiliyoruz" dedi.