BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Dağdaki telsiz konuşmaları

En üst düzeyde bir yetkili. Öcalan'ın sağlık güvenliğini ayrıntılarıyla anlattı. O zaman bu zehirlenme iddiası ne?

Abone ol

Teröristbaşı Öcalan'ın zehirlendiği iddialarına en üst düzey yetkililerden imkansız cevabı geldi. Kendisinden bile daha güvende olduğunu belirten yetkili Hürriyet yazarı yalçın Doğan'a Öcalan'ın olduğunu söyledi.

Doğan'ın sohbet ettiği yetkili Öcalan'ın sağlık güvenliğinin nasıl olduğunu ayrıntılarıyla anlattı:

"Yemekler her öğün kağıt tabaklarda, su kağıt bardakta veriliyor. Kağıtlar hijyen denetiminden geçiyor. Kullanılıp atılıyor. Onun yediği yemekleri, önce oradaki askerler yiyor, aynı yemek, askerler yedikten sonra, ona veriliyor. İçtiği su ayrıca kontrol ediliyor. Örneğin, kendisine bir kazak verilse, kazak önce kimyevi denetimden geçiyor. Hiç bir tesadüfe yer bırakmayan, her türlü ihtimalin gözden geçirildiği bir koruma. Zehirlenmesi tek kelimeyle, imkansız."

O halde bu zehirlenme hikayesinin aslı ne? Koparılan gürültünü arkasındaki gerçekle ne? Adli Tıp'ın raporu belli olmadan dağdakilerin kendi aralarında telsiz konuşmaları ipucu veriyor: "Bu zehirlenme meselesi galiba tutmadı."

Yazar, bunun tezgah olduğunu, yaklaşan Nevruz'a bahane hazırlandığı görüşünü şu sözlerle dile getirdi:

"Bunların senaryosu tek cümleden ibaret. Apo zehirleniyor, biz buna sessiz kalamayız. Nevruz’da olay çıkarmak, bahar yaklaşırken, PKK terörüne tekrar gerekçe yaratmak isteyenlerin son numarası. Apo, şu anda dünyada en iyi korunan kişi."