BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,09
ALTIN 2.475,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Koruma altındaki bölgelere girilmeyecek

Kızılcahamam Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu,Kaymakam Çelik başkanlığında yangın sezonun açılması dolayısıyla toplandı.

Abone ol

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde orman yangınları ile mücadele kapsamında Soğuksu Milli Parkı ve Şahinler Fidanlığı'nda koruma altında bulunan bölgelere girişler yasaklandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Çelik, Kızılcahamam'ın orman varlığı balkımından oldukça şanslı bir yer olduğunu ifade ederek, buna karşın ilçede geçen yıl çıkan 4 yangında 35 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü söyledi.

Kızılcahamam Orman İşletme Müdürü Sait Yorulmaz ise ilçenin yüzde 65'inin ormanla kaplı olduğunu vurgulayarak, orman varlığının korunması için yangınlarla mücadeleye önem verdiklerini belirtti.

Kızılcahamam'ın orman yapısının mutlaka korunması gerektiğini dile getiren Yorulmaz, ''2 adet arazöz, 32 yangın işçisi, 23 orman muhafaza memuru ve 2 yangın gözetme kulesi ile yangınlara en kısa sürede müdahale etmek için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl, Karabük Orman İşletme Müdürlüğünde konuşlandırılan yangın söndürme helikopteri de bölgemize destek verecek'' dedi.

Toplantıda, Soğuksu Milli Parkı ve Şahinler Fidanlığı'nda koruma altında bulunan bölgelere girişler ile Milli Parkta gösterilen yerler haricinde ateş yakılmasının yasaklanması kararı alındı.