BIST 10.567
DOLAR 32,26
EURO 35,01
ALTIN 2.480,09
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hollandalılar Muş'a çıkartma yaptı

Muş Ticaret ve Sanayi Odası'nda tanıtımı yapılan Hollanda Kıdemli Uzmanlar Kuruluşu, danışmanlık hizmeti verecek.

Abone ol

Hollanda Kıdemli Uzmanlar Kuruluşu'un (PUM) tanıtım toplantısına MTSO Başkanı Şihmus Sinecem, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, PUM uzmanları ile ilde faaliyet yürüten sanayiciler katıldı.

Toplantıda PUM'un çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktaran Türkiye Koordinatörü Mieke Schrijver, projelerle ilgili çeşitli kriterlerinin olduğunu söyledi. Sadece danışmanlık desteği vereceklerini ifade eden Mieke Schrijver, "Projelerle ilgili kriterlerimiz var. Bu kriterlere uyulmadığı takdirde proje kabul edilmeyecektir. Yani bütün firmalara destek veremeyiz, kriterler önemlidir. Kriterlerimizden biri projede en az 10, en fazla da 250 kişinin çalışması lazım. Yıllık cirosu 10 milyon avro olmalıdır. Yani destek vereceğimiz firma ne çok büyük ne de küçük olmayacaktır. Firmanın iki yıl faaliyette bulunması lazım. Çünkü 2 yıldan eski olan firmaların genelde başarı oranı az" dedi.

Paydaşlarının PUM'dan yararlanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci ise, "Hollanda'da PUM denen bir kuruluş var. Bu kuruluşun mensupları genel olarak özel sektörde çalışmış ya da özel sektörde bizzat kendisi girişimci olan insanlardan iş hayatından emekli olmuş, ama sağlıklı ve yaşları uygun olanların bilgi birikimlerini diğer insanlarla paylaşmayı amaçlayan ve Hollanda hükümeti tarafından da desteklenen bir kuruluştur. 75 ülkede faaliyet gösteriyorlar ve bunlardan birisi de Türkiye ve bunlar 75 farklı sektörde KOBİ'lerin taleplerini, ihtiyaçlarını ve sorunlarını gidermede yardımcı oluyorlar.

Tamamıyla bilgi ve birikim aktarma amaçlı bir destek bu. Bu kuruluş ayni ya da nakdi yardım yapmıyor. Bir şirketin sorunu varsa gerekli analizi yapıp rapor hazırlıyorlar ve şirket o rapor doğrultusunda hareket ederek kazanan taraf oluyor. Paradan ve diğer desteklerden çok daha önemli bir bilgi birikimidir. Biz paydaşlarımızın bundan faydalanması için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.