BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Akgül Ankara Arena'yı inceledi

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül yetkililerden bilgi alırken, salonun hedeflenen zamanda biteceğini söyledi.

Abone ol

Dünya Basketbol Şampiyonası'nın bir ayağının yapılacağı Ankara Arena'da incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül yetkililerden bilgi alırken, salonun hedeflenen zamanda biteceğini söyledi.


Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'den Ankara Arena'ya çıkarma. Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Sağlam ile birlikte yapımı devam eden salonda incelemelerde bulunan Akgül, yetkililerden bilgi aldı. Salonun hedeflenen zamanda biteceğini ifade eden Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, "Her şey istediğimiz şekilde devam ediyor. Salon hedeflenen zamanda bitecek. Ayrıca İstanbul'da Dünya Basketbol Şampiyonası'nın finalinin yapılacağı Sinan Erdem Salonu ise bugün görücüye çıkıyor.

Buradaikinci lig basketbol play-off maçları oynanacak. En kısa sürede Ankara'daki tesisisi de bitirerek deneme amaçlı turnuva yapacağız" dedi.
Yunus Akgül ve Ahmet Sağlam'ın salondaki incelemelerine eşlik eden yapımcı firmanın mühendisleri Mehmet Ali Özbek ile Tarık Tan, tesiste yapılan işlerle ilgili olarak bilgi verdi. Salonda skorbordun tamamlanmasıyla ilgili olarak çalışmalarda sona gelindiğini belirten mühendisler, ayrıca küçük salonunda bir hafta içinde tamamlanacağını belirtti. Bu arada salonun girişindeki çalışmalarda da sona gelindiği belirtilirken, birkaç gün içinde yürüyen merdivenlerin de monte edileceği kaydedildi. Daha sonra park
ve çevre düzenlemesine geçileceğini belirten yetkililer, salonun 1 Haziran'da her şeyiyle hazır hale geleceğini söylediler.

YENİ İSİM KONULACAK
Yapımında sona gelinen salona yeni bir isim bulacaklarını belirten Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, "Basketbol federasyonu, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve biz teşkilat olarak salona verilecek yeni isimle ilgili olarak çalışmalara devam ediyoruz. Ankara'ya yakışan bir isim konusunda en kısa sürede kararımızı vereceğiz. Türkiye'de son dönemlerde bir "arena" modasıdır aldı başını gidiyor. Güzelim Şanlıurfa Stadı'na da "Gap Arena" diyorlar. Gerek Şanlıurfa gerek Ankara'daki çok amaçlı spor salonuna
yakışan bir isim bulacağız" diye konuştu.