BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Iğdır'da birlik ve beraberlik konuşuldu

Iğdır Üniversitesi'nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği "Birlik ve Beraberliğimizin Temel Dinamitlerinden İslam" konulu konferans gerçekleştirildi.

Abone ol

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Dalkıran, dinimiz birlik ve beraberliğe önem veren bir din olduğunu belirterek, "Bir çok ayette müminlerin birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaları gerektiği belirtilmiş" dedi.

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Hz.Muhammed'in en büyük mucizesinin Kur'an-ı Kerim olduğunu vurgulayarak, birlik ve beraberliğin en önemli unsurunun İslam ve İslam kardeşliği olduğunu söyledi. Prof. Dr. Dalkıran, "Dinimiz birlik ve beraberliğe önem veren bir dindir. Birçok ayette müminlerin birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaları gerektiği belirtilmiş.Peygamberimiz, bir hadis-i şeriflerinde, 'Müminler bir binanın taşları gibidirler.

Birbirlerini yıkılmaktan muhafaza ederler' buyurarak müminler arasındaki muhabbet ve kardeşliğin önemini en veciz şekilde ifade etmiştir. Dünyanın dört bir yanında birbirinden farklı dini yorumlar, görüşler ve modeller hakimdir. Bu yorum, görüş ve modellerin birbirinden farklı oluşu, Müslümanların birbirine düşman olmasına değil, aksine birbirlerine yardım etmelerine vesile olması gerekir. Nasıl ki, vücut azalarının birbirinden farklı olması, ruhun ihtiyacını karşılamaktadır. Bir uzvun olmaması veya sakat olması tüm vücudun hareketini sınırlandırmaktadır. Aynı şekilde milliyetimiz bir vücuttur. Ruhu İslamiyet, aklı iman ve Kur'an-ı Kerim'dir.

İşte dinimizin çok ehemmiyetle emrettiği İslam kardeşliğinin mana ve ehemmiyetini bilmeğe ve icaplarını yapmaya gayret göstermek gerektir. Bu konuda herkese büyük iş düşmektedir" şeklinde konuştu.