BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ercişli öğrencilere SBS semineri

Eğitimci Akay, Erciş ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programda SBS öncesi motivasyon semineri verdi.

Abone ol

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Kişisel Gelişim Uzmanı ve eğitimci Ömer Akay ,Van'ın Erciş ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programda ilköğretim okulu öğrencilerine SBS öncesi motivasyon, sınav kaygısı, öğretmenlerimize İşte mutluluk, etkin iletişim konularında seminer verdi.

Cumhuriyet ilköğretim Okulu çok amaçlı konferans salonunda yapılan seminerde açılış konuşmasını yapan Erciş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Erdoğan, kaygının sadece sınavlarda olmadığını, hayatın kaygı, endişe ve streslerle dolu olduğunu, bütün bunları yenmenin ise başarıyı artıracağını ifade ederek bu konuda öğrencilere destek ve rehber olmaya çalışan Kişisel Gelişim Uzmanı ve Eğitimci Ömer Akay'a teşekkür etti.
Kırıkkale'den gelerek Erciş'te öğrencilere destek olan Kişisel Gelişim Uzmanı ve Eğitimci Ömer Akay ise vereceği seminerin faydalı olması temennisinde bulundu. İlçedeki ilköğretim okulu 8. sınıf öğrencileri ile SBS öncesi bir araya geldiğini belirten Akay, öğrencileri motive etmek için seminer boyunca öğrencileri hem eğlendirdi, hem de bilgilendirdi. Yaklaşık 750 öğrencinin katıldığı seminerde sınava hazırlanan öğrencilerin psikolojisini de ölçen Akay, sınavı kazandıran ve kaybettiren davranışları örnekleri ile anlatarak, "Geleceğin lise öğrencileri ile yaklaşık 2,5 aydır il, ilçe, beldelerde bir araya gelmekteyim: Bu süre zarfı içerisinde insanların ilgiye muhtaç olduğunu gördüm. Siz gençlere önem veriyoruz. Dünyada en harika varlık insan, insanın harikası ise çocuktur. Eğer siz ne kadar kendinize önem verirseniz, yaptığınız işte o kadar önemli olur" dedi.
Konuşmasında sınav kazandıran ve kaybettiren duruş ile yaklaşımları da tek tek sıralayan Kişisel Gelişim Uzmanı ve Eğitimci Ömer Akay, endişe, negatif düşünce, olumsuz sonuç bekleyişi, kendini kötüleme ve kontrolsüz stres, sosyallik, soruna odaklanma, yapamamanın hakim olması, aileye mahcubiyet, korkuya esir olmanın başarıyı azaltıp sınavı kaybetmeye yol açtığını anlattı. Akay, özgüven, kendisi ile barışık olma, olumlu düşünme, stres ve heyecana hakim olma, dışa dönük olma, hayata gülümseme, çözüme odaklanma, sonucu iyi düşünme ve çevresi ile uyumlu olmanın da sınavı kazandırmanın başlıca yolunu teşkil ettiğini söyledi.