BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursalı sanatçılara 'açılım' anlatıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi Osmangazi teşkilatı, yerel sanatçılara demokratik açılımı anlattı.

Abone ol

AK Parti Gençlik Kollarının düzenlediği Kardeşlik Festivali kapsamında Merinos Tarihi Tren İstasyonu Tesislerinde verilen yemeğe Bursalı mahalli sanatçılar katıldı. ‘’Demokratik Açılım’’ anlatıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Demokratik açılımla Türkiye sosyal yönden iyi bir yere gelecek. Bu gelişme ekonomiyi de iyi noktaya getirecek. Açılım için toplumla iç içe olan siz sanatçıların görüşlerine ihtiyacımız var, bu konuda bize yardımcı olup siz de fikrinizi bildirin. Sizin teklifleriniz bizim için önemlidir. Sizden gelen teklifleri değerlendireceğimizden emin olabilirsiniz. Biz iktidar olarak bazı hatalar yapabiliriz. Yanlışları kırmadan, dökmeden dile getirelim, fikir alış verişinde bulunalım’’ dedi.

Zaman geçtikçe bazı şeylerin güncellenmesi gerekebileceğine dikkati çeken Ak Parti Osmangazi İlçe Başkan Vekili Burhan Özen ise, "Demokratik açılım birkaç değişiklikle bitmez, bu sonsuza kadar sürer. Biz, ülkemizde eksik olan ve değişmesi gereken bazı şeyleri, vatandaşlarımızın ekonomik ve sosyal refahı için zamanla değiştireceğiz. 2002’den bugüne kadar eğitimden duble yola kadar birçok alanda değişiklik yaptık. Açılım denilince herkesin aklına doğu bölgesi geliyor. Bu bölgede başta terör olmak üzere birçok sıkıntı olmasından dolayı açılımın en büyük ayağında o bölge yer alıyor’’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sanatçılar dinlendi. Sanatçılar, sokak düğünlerinin yasaklanacağı yönünde söylentiler olduğunu belirterek, "Eğer sokak düğünleri kalkarsa işsizler kervanına katılırız, sokak düğünleri yasaklanmasın’’ dediler.