BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,01
ALTIN 2.476,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yalova'nın YGS gururu

YGS'de, Türkiye birincisi olan Yalova'da bu başarıya katkıda bulunanlar törenle ödüllendirildi.

Abone ol

Yalova Valisi Yusuf Erbay, önemli olannın bu başarıyı kazanmaktan çok devam ettirebilmek olduğunu söyledi. Yalova'nın YGS'de birinci olmasının ardından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda bir ödül töreni düzenlendi.

Törende Yalova'nın birinci olmasında katkısı bulunanlara ödülleri takdim edildi. Ödül töreni öncesi kürsüye gelen Yalova Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç, ildeki okullar ve eğitim durumu hakkında slayt eşliğinde bilgi verdi. Genç'in ardından kürsüye gelen Yalova Valisi Yusuf Erbay ise, "Bizim gıdamız, verilen hizmetin yerini bulduğunu görmektir. Şu anda çok mutluyuz. Bu bir ekip çalışmasıdır. Bu başarıda en büyük pay ise vefakar öğretmenlerimiz, çalışkan öğrencilerimiz ve dikkatli velilerimizindir.

Bilhassa velilerin çocuklarının eğitim durumu ile ilgilenmeleri yakından gözlemlediğim bir husustur. Biz de tüm yönetici arkadaşlarımızla bu süreçte elimizden gelen gayreti gösterdik. Yalova'da eğitim gerçekten de övünülecek bir noktadadır. Ancak başarıdan daha önemli olan başarının devam ettirilebilmesidir" dedi. Vali Erbay'ın konuşmasının ardından geçilen ödül töreninde ildeki eğitim kurumlarının yapımına katkı sağlayan hayırseverler Macide Alp, Rahmiye Palabıyık, Muhlis Aklaş, Mahmure Oğuzhan ve Tülay İlgen'e Erbay tarafından çiçek verildi.

Yine YGS'de Yalova 1ncisi olan Yalova Termal Fen Lisesi öğrencisi Abdurrahman Aydın, ikinci olan Yalova Termal Fen Lisesi öğrencisi olan Fatih Erdem ve üçüncü olan Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi öğrencisi Hamdi Erkut'a ödüllerini ise Yalova Valisi Yusuf Erbay ve Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu birlikte verdi. Törende İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç ile ilçe milli eğitim müdürleri ile başarılı olan okulların ve dershanelerin müdürlerine de ödülleri takdim edildi.