BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Batmanlı engelliler duygulandırdı

'Eğitimle Engelleri Aşarız' projesi kapsamında, Batman'da düzenlenen etkinlikte engelli çocuklar hünerlerini sergiledi.

Abone ol

Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda oluşturulan 'Özel Eğitim Alt Sınıfları' ile yine Milli Eğitime bağlı özel rehabilitasyon merkezlerinde öğrenim gören engelli çocuklar, hünerlerini sergiledi.

Kültür merkezi salonunda düzenlenen etkinliğin açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından zihinsel, bedensel, görme, işitme, otistik ve diğer engellilik durumunda olanlara yönelik eğitim çalışmaları kapsamında yapılan çalışmaları anlattı.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, Batman'da 3 okulda engelli öğrencilere yönelik 'Özel Eğitim Alt Sınıfları' oluşturduklarını belirten Akboğa, bu okullarda 46 öğrencinin eğitimlerini sürdürdüğünü ifade etti.

Ayrıca, Akboğa; Eğitim Uygulama Okulu'nda 6 şubede ilköğretim çağındaki 54 zihinsel engelli öğrenci, 2 şubede ise 17 işitme engelli, 29 görme engelli öğrenci ile anaokulu çağındaki 3 öğrencinin eğitim aldığını belirtti.

Kent merkezinde resmi okullarda çeşitli özürlülük durumlarına göre 318 öğrencinin bulunduğunu belirten Akboğa, "Batman genelinde eğitim çağını aşmış bin 348 kişi, özel rehabilitasyon merkezlerinde kaynaştırma, uyumluluk, rehabilitasyon ve bir çok alanda uzman kişiler nezaretinde eğitimlerini sürdürmekteler. Hem resmi okullarda ve hem de Eğitim Uygulama Okul'unda okuyan engelli öğrenciler, okullarına servis araçları ile gidip geliyorlar." dedi.

Vali Ahmet Turhan ise 0-60 yaş arası 5 bin 826 kişinin çeşitli test ve aşamalardan geçirildiğini belirterek, bunların özürlülük durumlarına göre nasıl eğitim alacaklarının kararlaştırıldığını ifade etti. Çocukları engelli olan ancak dışarıya çıkarmayan ailelere yönelik çağrıda bulunan Vali Ahmet Turhan, şöyle devam etti:

"Çocukların veya fiziksel açıdan çocukluğunu geçirmiş engellilerimizi topluma kazandırmamız amacıyla ailelerin desteğine ihtiyacımız vardır. Devlet olarak onların eğitimi ve rehabilitelerini sağlıyoruz. Hem öğrenimlerini tamamlamada ve hem de fiziksel- ruhsal gelişim sağlamaları konusunda uzman rehberler öncülüğünde onları eğitiyoruz."

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Turhan ve davetliler, rehabilitasyon merkezinde bulunan öğrencilerin hazırlayıp sundukları resim ve el işi sergilerini gezdi. Daha sonra halk oyunları gösterisi ve şarkılar seslendiren engelli çocukların semazen grubu performansları davetlilerden büyük alkış aldı. Engelli gencin İstiklal Marşını okuması ise davetlileri duygulandırdı.