BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İskenderun'da Kur'an okuma yarışması

Hatay'ın İskenderun ilçesinde müftülük tarafından Kur'an kursları arasında okuma yarışması düzenlendi.

Abone ol

Hamidiye Camii'ndeki Kur'an okuma yarışmasının jürisinde İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Kırıkhan Müftüsü Mehmet Emin Eneç, Belen Müftüsü Hüseyin Hazırlar ve iki de imam görev aldı.

Yarışma öncesi bir konuşma yapan İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Kur'an okuma ve okutmanın en hayırlı işler olduğunu belirterek, islamın ilk emrinin de oku olduğunu söyledi.

Müftü Kavillioğlu, "İskenderun genelinde Kur'an kurslarımızda öğrenciler eğitim görüyor. İlmin yaşı yoktur. 20 yaşın altında olduğu gibi 70 yaşında da kursiyerlerimiz var. Bayan öğrenciler arasında yapılan yarışma sonucunda birinci olan, Hatay'da yapılacak yarışmalara katılacak. Yarışma sırası kura ile belirlenecek ve bizim tespit etmiş olduğumuz sayfaları yüzünden okumak suretiyle en iyi Kur'an okuyan öğrencilerimiz dereceye girecektir." şeklinde konuştu.

Müftü Kavillioğlu'nun konuşmasının ardından kura ile öğrencilerin okuyacağı sayfalar belirlendi. Kur'an okuma yarışmasında Kemal Seher Yatılı Kız Kur'an kursundan Hatice Çobanoğlu birinci, yine aynı Kur'an kursundan Deniz Alaçam ikinci ve Konacık köyü Kızılçay Mahallesi Kur'an kursundan Büşra Kayan üçüncü oldu.

Yarışma sonucunda dereceye giren öğrenciler altın ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.