BIST 9.120
DOLAR 32,37
EURO 35,04
ALTIN 2.325,29
HABER /  SPOR

Koronavirüs salgını futbolda ara transferi de vurdu

 Dünya ekonomisini büyük ölçüde sarsan ve futbolu da derinden etkileyen yeni tip koronavirüs salgını, ara transfer döneminde Avrupa'nın beş büyük liginde kulüplerin yaklaşık 3'te 1 oranında daha az harcamasına neden oldu. 

Abone ol

Pandemi nedeniyle dünyanın en çok kazanan 20 futbol takımının 2 milyar Avro gelir kaybına uğradığı tahmin edilirken, ekonomik darboğazdan geçen futbol kulüpleri son yıllara oranla bu ara transferde daha temkinli davrandı. 

Transfermarkt'ın verilerine göre, İngiltere (Premier Lig), İspanya (La Liga), İtalya (Serie A), Fransa (Ligue 1) ve Bundesliga'nın da aralarında bulunduğu Avrupa futbolunun önde gelen liglerinde yer alan takımlar geçen sezon ara transfer döneminde 930 milyon Avro harcadı. 

Aynı liglerde bu ara transfer döneminde ise takımların kasasından 262 milyon Avro çıktı.

En çok West Ham United harcadı
Ara transferde 3 futbolcuyu kadrosuna katan, 7 ismi de başka takımlara gönderen Premier Lig ekibi West Ham United, 26,4 milyon Avroyla en çok harcayan takımlar listesinin başında yer aldı. 

Brentford'dan kiralık olarak takımda forma giyen 25 yaşındaki Cezayirli futbolcu Said Benrahma'nın bonservisi için 23,1 milyon Avro ödeyen Londra temsilcisi, Manchester United'dan Jesse Lingard'ı sezon sonuna kadar kiraladı.  Geçen yıl aynı dönemde Bundesliga ekibi Hertha Berlin, 78 milyon Avro transfer harcamasıyla listenin başında yer alıyordu.

Avrupa'nın 5 büyük liginde ara transferde en fazla para harcayan 5 kulüp şöyle:

Manchester United yine harcamaktan kaçınmadı
Geçen sezon kış döneminin en flaş transferine 55 milyon Avro bonservisle orta saha oyuncusu Bruno Fernandes'i renklerine bağlayarak imza atan Manchester United, bu ara transferi de hareketli geçirdi. 

Alex Ferguson'un emekli olmasının ardından ilk kez şampiyonluk için yarışan takımlar arasına katılan Manchester ekibi, 21 milyon Avro bonservis bedeliyle Fildişi Sahilli kanat oyuncusu Amad Diallo'yu  Atalanta'dan renklerine bağladı. 

2020-21 kış transfer döneminin en pahalı 5 transferi şunlar:

 İngiltere Premier Lig yine zirvede
Yayın hakkı, lisanslı ürün ve tribün gelirleri sayesinde ekonomik açıdan dünyanın en büyük futbol ligi olan İngiltere Premier Lig, kış transfer dönemindeki transfer giderleri sıralamasında uzun yıllardır elinde tuttuğu liderliği, 2020-21 sezonunda da korudu. 

Ocak ayı boyunca 85,56 milyon avroluk transfer harcaması yapan Premier Lig kulüplerini, Serie A (77,68 milyon avro) ve Bundesliga (48,40) izledi.

2020-21 kış transfer döneminde en fazla para harcanan 10 Avrupa ligi şöyle sıralandı: