BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,83
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konya'da kısıtlamada eğlence merkezlerine baskın! 451 kişiye ceza yağdı

KONYA'da koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu yapılan denetimlerde kapalı olması gerekirken açık olan 6 eğlence mekanında aralarında kadınların da olduğu 451 kişiye 1 milyon 382 bin 400 lira ceza uygulandı.  Kentte geçtiğimiz haftalarda birçok eğlence merkezine baskın düzenlenmişti.

Abone ol

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Konya'nın risk haritasında 'kırmızı' kategoride yer alması nedeniyle denetimlerini artırdı. Polis, hafta sonu yaptığı denetimlerde  kapalı olması gerekirken açık olan ve daha önce mühürlenen 6 eğlence merkezine operasyon düzenledi.

Eğlence merkezleri yeniden mühürlenirken iş yeri sahipleri hakkında 'Mühür bozma ile bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranmak’ suçlarından adli işlem başlatıldı.

Yapılan denetimlerde polisin operasyon düzenlediği  6 iş yerinde alkol ve müzik eşliğinde eğlenen aralarında kadınların da olduğu 451 kişiye, İl Umumi  Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği, sokağa çıkma kısıtlaması, sosyal mesafe ve maske kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle 1 milyon 382 bin 400 lira ceza yazıldı.