BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.426,20
HABER /  GÜNCEL

Kocaeli'de Toprak Mahsulleri Ofisi silosunda çok şiddetli patlama oldu kent genelinde hissedildi

Kocaeli Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi silosunda patlama meydana geldi. İlk gelen bilgilere göre 3'ü ağır 12 kişi yaralandı. Etraftaki yerleşim yerlerinin camları kırılırken, patlama kent genelinde hissedildi. Patlamanın tahıl sıkışmasından kaynaklanmış olabileceği belirtiliyor.

Abone ol

Saat 14.40 sıralarında Derince Limanı mevkiinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) silolarında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu.

Patlamada 3'ü ağır 12 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince kentteki hastanelere kaldırıldı.

Kent genelinde duyulan patlamanın sesi kent Derince'nin karşısında bulunan Karamürsel ve Gölcük'ten de duyuldu.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, TMO silosundaki patlamanın tahıl tozu sıkışmasından kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

TMO, Derince'deki patlamaya ilişkin açıklama yaptı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Kocaeli'nin Derince ilçesindeki siloda meydana gelen patlamanın toz sıkışması nedeniyle olabileceğinin değerlendirildiğini bildirdi.

TMO, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"TMO Derince Silosu'nda 14.45 dolaylarında bir patlama meydana gelmiştir. Patlama nedeniyle 13 silo kuyusu ve müştemilatı yapılarında hasar meydana gelmiştir. Patlamanın toz sıkışması nedeniyle olabileceği değerlendirilmekte olup detaylı teknik inceleme sonucunda sebebi netleşecektir."

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan açıklama

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Derince’de TMO silosunda meydana gelen patlamada yaralanan 12 kişiden 3’ünün entübe edildiğini açıkladı.

Yaralı sayısı 12'ye yükseldi

Yavuz ayrıca 12 kişinin yaralandığını, enkaz altında kimse olmadığını değerlendirdiklerini bildirdi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastanelere kaldırıldı.

İkisinin durumu ağır

Olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Yavuz, gazetecilere açıklama yaptı.

İlk andan itibaren sağlık, UMKE, AFAD, arama kurtarma ve itfaiye ekiplerinin süratle bölgeye intikal ettirildiğini aktaran Yavuz, "Arkasından hemen vakit geçirmeksizin bölgeye geldim. Arkadaşlarımızı süratle olay yerinden kurtardık ve ambulanslarla en kısa sürede sağlık teşkilatlarına gönderdik. Şu ana kadar 10 yaralımız mevcut. 2 tanesinin durumunun biraz daha ağır olduğunu söylemem gerekir. Diğer yaralılarının durumuyla ilgili de sağlık kuruluşları takiplerini yapıyor. Yaralılarımızı bizatihi görme imkanım da oldu. Öncelikle 'geçmiş olsun' dileklerimi iletmek istiyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." şeklinde konuştu.

"Buğday tozu sıkışmasından kaynaklı bir patlama olduğu yönündedir"

Yavuz, bölgede güvenlik birimlerinin gerekli tedbirlerini aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şu anda enkaz altında hiç kimsenin olmadığını belirtmek istiyorum. Kontrollerimiz, personel sayımı gerçekleştirildi. Enkaz altında kimse olmadığını değerlendiriyoruz. Bu konunun uzmanlarıyla da yaptığımız görüşmede ve alanda yapılan teknik incelemede buğday tozu sıkışması kaynaklı bu tür patlamaların olabileceği değerlendiriliyor. Bunun dışında bir patlama olduğuna dair şu anda bir emare söz konusu değil ama konunun uzmanları da elbette çok yönlü olarak olaya bakıyorlar ama bizim değerlendirmemiz, buğday tozu sıkışmasından kaynaklı bir patlama olduğu yönündedir. Şu anda arkadaşlarımız soğutma çalışmalarına devam ediyor."

Vali Yavuz, gazetecilerin bölgede yeni patlama riski olup olmadığı sorusuna, "Elbette bunu şu anda öngörmüyoruz ancak tedbirlerimiz mevcut. Anlık müdahale edebilecek imkanlara sahibiz." yanıtını verdi.

Derince’deki patlama güvenlik kamerasına yansıdı

Kocaeli'nin Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama anı, güvenlik kamerasına yansıdı.