BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Kızılcahamamda birlik duası

AKP'nin Kızılcahamam kampına Dink suikastı damga vurdu. Başbakan Erdoğan açıklamalar yaptı...

Abone ol

AKP'nin Kızılcahamam kampına Dink suikastı damga vurdu. Başbakan, 'Halkımız bu toprağın evladı Dink'i bağrına basacak, bu menfur oyun boşa çıkarılacak' dedi

AKP'nin Kızılcahamam'daki 8. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda Başbakan Tayyip Erdoğan, konuşmasının büyük bölümünü Dink cinayetine ayırdı. Başbakan, CHP'ye de "dokunulmazlık" resti çekti. "Kusura bakmasınlar, seçilmişler, atanmışların elinde oyuncak haline getirilmez" diyen Erdoğan'ın çıkışı, AKP grubunda coşku yarattı.

2007'nin, "Ak siyasetin milletle kucaklaşmak açısından tamama erme yılı olacağını" söyleyen Erdoğan'ın, konuşmasının sonundaki "Allah birliğimize, kardeşliğimize kastedenlere fırsat vermesin. Milletimize devletimize zeval vermesin" şeklinde dualı dileklerine, grubun hep bir ağızdan iki kez "Amin" demesi ilginçti. Zaman zaman sinirlendiğiyle ilgili eleştirilere espriyle karşılık veren Erdoğan, "E kusura bakmayın, kalkılıp da bir aktör gibi aktarılmaz ki. Ben siyasetçiyim, halkım, onun diliyle konuşuyorum. Derdim var" dedi.

Kaynak: Akşam