BIST 10.851
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.446,59
HABER /  GÜNCEL

Agosa akın ettiler

Dink'in öldürüldüğü Şişli Halaskârgazi Caddesi üzerindeki Sebat Apartmanı, dün vatandaşların akınına uğradı...

Abone ol

Hrant Dink'in önceki gün öldürülmesinin ardından dün Agos gazetesine ziyaretçi akını başladı. Ziyaretçiler, gazete önünde açılan taziye defterine duygularını aktardılar.

Dink'in öldürüldüğü Şişli Halaskargazi Caddesi üzerindeki Sebat Apartmanı, dün çeşitli sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve vatandaşların akınına uğradı. Zaman zaman hepimiz "Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz", "Hrant'a uzanan eller kırılacak", "Katil 301", "Hükümet istifa" şeklinde slogan atan vatandaşlar, "Bugün Ermeniyim" yazılı pankart ve dövizler açtılar. Sabah erken saatlerden itibaren başlayan insan akını nedeniyle gazete binasının bulunduğu Halaskârgazi Caddesi'nde trafik sıkıştı.

Karanfiller, gözyaşları
Apartmanın girişine konulan Dink'in fotoğrafının bulunduğu yere, dün çıkan ve cinayeti konu alan haberlerin yer aldığı gazetelerin birinci sayfaları asıldı. Agos gazetesine taziye ziyaretleri devam ederken, bazı vatandaşların karanfiller bıraktığı ve ağladıkları görüldü.
Ziyaretçilerin, cinayete ilişkin duygu ve düşüncelerini aktarabilmeleri için bir de "taziye defteri" açıldı. Dink için açılan taziye defterine vatandaşlar duygu ve düşüncelerini yazarken, defterin bulunduğu masanın önüne atılan, "Cemaatin başı sağ olsun. Uyan Mutafyan uyan. 15 gün yas ilan edeceğine, önceden bir din adamı olarak koruma tutaydın. Yazık sana. Bir siyah çelenk gönderemez miydin?" yazılı bir not dikkat çekti.

Ne seni, ne senin gibileri koruyamadık
Arlet İzgi: "Canımız Hrant'ımız hiç hak etmediğin bir şeydi. Ama sen her zaman yaşayacaksın. Biz buradayız senin gibi!"
Faik Üstün: "Halkların kardeşliği yolundaki mücadelenin yılmaz neferi. Bayrağımızsın, yaşayacaksın."
Yerci Nol: "Sevgili kardeşim Hrant, sevginle saygınla bir şeyler ekmeye çalıştın. Ama seni anlayamadılar. Çünkü anlamak istemediler. Sen hep kalbimizde var olacaksın. Seni hiç unutmayacağız, rahat uyu!"
Wodya Üçüncü: "Ürkek güvercinimizi vurdular, hepimizin başı sağ olsun!"
Fatih Debbağ: "Özür dilerim. Ne seni, ne senin gibileri koruyamadık, koruyamıyoruz. Sen güvercin ürkekliğindeydin. Biz ise korkak bir karanlık içindeydik. Sanırım kabahatin çoğu bizim. Canım kardeşim."
Zeynep Şahin: "Eğer bir ülkede doktorlar, gazeteciler, aydınlar öldürülüyorsa Türklüğümden utanç duyuyorum ve Türk değilim."
Ruben: "Sevgili Hrant, aklımda en çok kalacak olan, aksanındaki barışçı ton ve huzur dolu sesin olacak."
İsmet Yılmaz: "Sayın Hrant, bu ülkede ne zaman karanlık aydınlanmaya yüz tuttuysa, hep karanlık kalmasını sağladıklarını sanarlar. Sen ilk değilsin. Son da olmayacaksın."
Songül Çimen Kaya: "Sen demokrasinin ve ifade özgürlüğünün sembolüydün. Sen aydınlığa yürüyen kahramandın. Seni seviyorum."
Sarkiz Gurep: "Sevgili patronum. Üç sene senin ardından haber peşinde koşmak, aynı idealler peşinde koşmak şerefine nail olduğum için, kendimi şanslı sayıyorum. Umarım akan kanın pek çok Agosları sulayacak. Bereket fışkıracak bu topraklarda."

Kaynak: Milliyet