BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,83
ALTIN 2.414,42
HABER /  GÜNCEL

Tabutu Türk bayrağına sarın

Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Çelik, Dink'in tabutunun Türk bayrağına sarılmasını istedi.

Abone ol AKP'li Çelik'in tabuta bayrak önerisine CHP destek verdi.
AKP'li Ömer Çelik'in "Hrant Dink'in tabutuna bayrak saralım" önerisine CHP'den destek geldi. Sevigen "Eğer ailesi isterse olabilir" derken, AKP'den Kapusuz "Vatandaşlarına sahip çıkan bir devlet görüntüsü vermesi bakımından yapılabilir" diye konuştu.

Çelik: Tabutu Türk bayrağına sarılmalı
Başbakan'ın siyasi danışmanı Çelik, Dink'in Hitler tarzı pop-faşizm kurbanı olduğunu söyleyerek, "O bu ülkenin gerçek ev sahibi idi. Cenazesi de bayrağa sarılarak yakışan şekilde kaldırılmalı" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Danışmanı AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik, Hrant Dink cinayetinin, Türkiye'de birbirinin düşüncelerine katlanamayıp, birbirini yok etmeye and içmiş marjinal zihniyetlerin yarattığı 'pop-faşizm' dalgasının sonucu olduğunu söyledi. "Türkiye her tür terörle baş eder. Ancak burada asıl mesele, terörün beslendiği Hitler'in kurmaylarını aratmayan bir tarzdaki pop-faşizmdir" diyen Çelik, "Bazılarının aksine o bir Ermeni olarak bize emanet değildi. Bu ülkenin gerçek evsahibidiydi. Cenazesi de Türk bayrağı ile buna yakışan şekilde yapılmalı" görüşünü savundu.