BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ogün Samast pişman değil

Dink'in katil zanlısı Samsun'da yakalanan Samast, suçu itiraf etti. İstanbul'a getirilen Samast cinayeti anlattı...

Abone ol

Ele geçirildiği Samsun'da polis ve savcılık tarafından ilk ifadesi alınan Hrant Dink suikastinin katil zanlısı Ogün Samast, olayı kendi kararıyla gerçekleştirdiğini söyledi.

Samast, Hrant Dink'in Türklüğe hakaret ettiğini belirterek, şöyle ifade verdi:

"Bir vatansever olarak kanıma dokundu, pişman değilim. Yine olsa yine yaparım. Öldürmeyi kafaya koymuştum. İnternette haberlerde okudum. Orada “Ben Türkiyeliyim. Ama Türk kanı pis kandır’ dediği için öldürmeye karar verdim. 17 Ocak’ta Trabzon’dan otobüse bindim. 18 Ocak akşamı İstanbul terminaline indim. Geceyi de terminalde geçirdim. 19 Ocak’ta görüşmek için gazeteye gittim. Ancak görüşemedik. Daha sonra Cuma namazını kıldım. Namaz çıkışı da gazeteye gittim. Bu sırada Hrant Dink bir bankaya girdi. Bankadan çıkıp gazeteye gitti. Beni görünce irkildi. 10 dakika sonra gazeteden çıktı. Arkasından yanaştım ve 1 metre uzaklıktan vurdum. Pişman değilim."

MAHALLEDE HERKES TANIDI
Ogün Samast'ın Trabzon'da yaşadığı Pelitli Beldesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki komşuları, dün öğleden sonra televizyonlarda gösterilen "zanlı" görüntüsüyle şoka uğradı.

Komşuları, "Görüntülerdeki genç, yüzde 99 Ogün Samast diye düşündük. Bizim mahallede de kot pantolon, kot mont ve beyaz beresiyle dolaşıyordu" diye konuştu.

ALPEREN ÜYESİ MİYDİ?
Zanlının Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) gençlik örgütü olan Alperen Ocakları ile ilişkisi olduğu iddia edildi. Ancak BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, bu iddiayı yalanladı.

Hırsızlıktan poliste suç kaydı bulunan Ogün Samast İstanbul Kartal doğumlu, ev hanımı ve belediyede geçici işçi bir çiftin 2'sı kız 4 çocuğundan en küçüğü. İstanbul'da yaşayan ailesi, Ogün Samast 3 yaşındayken Trabzon'a yerleşti. Ortaokul mezunu olan ve lise birinci sınıftan okulu bırakan Ogün Samast'ın girdiği işlerden uzun zaman geçmeden ayrıldığı belirtildi.

Kaynak: Sabah