BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.401,50
HABER /  GÜNCEL

Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan istifa açıklaması! 'Böyle bir başarı ortaya koymuşken istifa etmem!'

KIZILAY Başkanı Kerem Kınık, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından en çok eleştirilen isimlerin başında geliyor. Özellikle AFAD'a yapılan çadır satışı ile ilgili eleştiriler arttıkça bir bir önceki açıklamasının tam tersi açıklamalar yapmaya başlayan Kerem Kınık, "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz" sorusuna "Goygoycuların lafıyla hareket etmem" cevabı verdi.

Abone ol

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yardım kuruluşları ve bazı şirketlere çadır satmasına ilişkin gelen eleştirilere yanıt verdi. Daha önceki açıklamalarında "Ahbab'a çadır satışı rutin bir işlem" diyen Kerem Kınık, gelen eleştirilerin sürmesi üzerine bu kez de "AHBAP’a yapılan çadır satışından haberim yoktu, arkadaşlarımız inisiyatif kullanmışlar. Öğrenince arkadaşları eleştirdim" diyerek Kızılay çalışanlarını suçladı. 

Goygoycuların lafıyla hareket etmem

Hürriyet’ten Hande Fırat’a konuşan Kınık istifa etmesi yönündeki çağrılara da, "Seçilmiş bir isim olarak görev yapıyorum. Ortaya böyle bir başarı konulmuşken goygoycuların lafı ile hareket etmem" diye cevap verdi.

O çadırlar AFAD'a uygun değildi...

Ahbab'a satılan çadırlar için konuşan Kerem Kınık, "Çadırlar AFAD’ın şartnamesini karşılamıyordu, örneğin üzerinde logo bulunmuyordu. AHBAP isteyince biz de onlara maliyetine sattık, sonuçta Kızılay’a bağış yapmış oldu" ifadelerini kullandı.