BIST 1.537
DOLAR 7,40
EURO 9,01
ALTIN 442,60
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Kişisel Verileri Koruma Kurulu'ndan WhatsApp'a inceleme

Gelen son dakika haberine göre; Kişisel Verileri Koruma Kurumu, WhatsApp hakkında inceleme başlattı.

Abone ol

Whatsapp son dönemdeki gizlilik sözleşmesi ile ilgili açıklama yaptı. Twitter'dan yapılan açıklamaya göre, “Bazı söylentilere değinmek ve yüzde 100 net olmak istiyoruz. Özel mesajlarınızı uçtan uca şifreleme ile korumaya devam ediyoruz. Gizlilik politikasındaki güncelleme, arkadaşlarınız veya ailenizle olan mesajlarınızın gizliliğini etkilemez” ifadeleri kullanıldı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tepkilere neden olan WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesi için Rekabet Kurulu harekete geçti. Kuruldan yapılan açıklamada Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Ayrıca WhatsApp'la veri paylaşımı zorunluluğunun durdurulduğu bildirildi. 

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), WhatsApp'ın "zorunlu güncelleme" kararının bugünkü toplantıda ele alınacağını duyurmuştu.

KVKK'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, WhatsApp Inc. tarafından, WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyenlerin kişisel verilerinin işlenmesine ve yurt dışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği hatırlatıldı.

WhatsApp'ın, rıza vermeyen kullanıcıların uygulamayı kullanamayacağı ve hesaplarının silineceğine dair kullanıcılara bilgilendirme iletildiği belirtilen duyuruda, şunlar kaydedildi: "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 15'inci maddesi uyarınca Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 12 Ocak 2021 tarihli toplantısında konu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri ile kanunun açık rıza, veri işleme şartları, yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirilecek olup, gelişmeler hususunda kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir."

ÖNCEKİ HABERLER
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'dan önemli uyarı! Koronavirüs ile grip aşısı arasında en az 14 gün olsun
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tepki: Aynı zihniyet bu tesisi de eleştirecektir
Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş açıklamalar! Reformda kararlıyız AB bize destek olmalı
Arabasına çakar takanlar ne kadar trafik cezası ödeyecek?
İngiliz Financial Times'ın dikkat çeken Türkiye analizi: Erdoğan’ın büyük oyunu
Galatasaray'da savaş kapıda! Fatih Terim'in istediği 4 isim alınamıyor
Cumhurbaşkanlığı'nda Z kuşağına ilişkin 5 ayrı rapor hazırlanması kararı! Hande Fırat yazdı
İngiltere ve İsveç'in stratejisi binlerce kişinin ölümüne yol açtı. 
Ege Üniversitesi'nde geliştirilen Kovid-19 DNA aşısı hayvan deneylerinde başarılı oldu
Aydın'da 59 yaşındaki emekli imam feci şekilde can verdi
Yorumlar