BIST 10.086
DOLAR 32,31
EURO 34,63
ALTIN 2.411,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kilis'te mesleki eğitim kursu tamamlandı

DPT Müsteşarlığı tarafından oluşturulan Sosyal Destek Programı çerçevesinde verilen "Mesleki Eğitim Kursları"nı tamamlayanlara sertifikaları verildi.

Abone ol

Kilis 7 Aralık Üniversitesi GAP Eylem Planı kapsamında, sosyal gelişmenin sağlanmasına yardımcı olmak üzere, DPT Müsteşarlığı tarafından oluşturulan Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde verilen "Mesleki Eğitim Kursları"nı başarıyla tamamlayanlara sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi.

Kilis'te eksikliği hissedilen eğitim yetersizliği dikkate alınarak hazırlanan proje ile Uluslararası Pazarlama, Pratik İthalat-İhracat İşlemleri, Dış Ticarette Finansman Teknikleri, Mesleki İngilizce ve Bilgisayar Kullanımı konularında kurslar verildi. Beklenenin üstünde bir ilgi gören ve kursu başarı ile tamamlayan toplam 150 kişiye sertifikaları Vali Yardımcısı Abdullah Ayaz, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Türer, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Abdullah Soysal, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat Pala ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Bülent Özkan tarafından verildi.

SODES Mesleki Eğitim Kursları sertifika töreni verilen kokteyl ile sona ererken, yakın zamanda mesleki eğitimle ilgili diğer branşlarda da kursların düzenleneceği ifade edildi. Diğer taraftan yine SODES çerçevesinde yürütülen "Girişimciliği Destekleme Projesi" kapsamında verilen eğitimlere katılanlara verilecek olan sertifikaların dağıtımına, Üniversitemizin Karataş Yerleşkesi'ndeki İİBF binasında başlandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan projenin koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Halil Ekşi; "Kilis'te faaliyet gösteren firma sahiplerine ve çalışanlarına yönelik olarak verilen kişisel gelişim ve işletmecilik konularındaki 17 farklı eğitimin hem katılımcılar, hem de Kilis'teki firmalar açısından çok verimli geçtiğini, proje çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimlerin ücretsiz olmasının da bu konuda önemli bir faktördür. Bu proje ile firmaların ve çalışanların, işletmecilik alanındaki yeni gelişmeleri takip ederek, rekabet edebilme imkanlarının arttırılmasına katkı sağlanmıştır" dedi.