BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.424,27
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu kitap insana dokunuyor!

İnternethaber yazarı Yasemin Pulat'ın yeni çıkan kitabı insanlık durumlarına ilişkin ne varsa oralara dokunuyor...

Abone ol

İnternethaber'in 'aykırı yazarı' Yasemin Pulat'ın GOA Yayınları'ndan çıkan 'Kırık Köşe' isimli kitabı raflarda yerini aldı. Kırık Köşe, yazarın internethaber'de kaleme aldığı köşe yazılarından derlenerek okura adeta bir demet halinde sunuluyor.

İNSANA AİT NE VARSA...

Yasemin Pulat'ın kendine özgü, başeğmez üslubu ile  insanlık durumlarına dokunduğu yazıları okuru ilk anda sarıp sarmalıyor. Kitap eskilerin deyişiyle 'minelbab inelmihrab' 'baştan aşağı' bir solukta okunan cinsten. Kırık Köşe'nin son bölümünde yazarla yapılan bir söyleşi de dikkat çekiyor.

AŞK ÖĞRENİLEN BİR ŞEY

Yazarın bir dil kuyumcusu hassasiyetle seçtiği kelimeler kurduğu cümleler ve kavramsallaştırdığı insanlık halleri bir bütünü oluşturuyor.
Şu 'usta işi' kurgu Pulat'ın: Aklınız karışır, hele bir de her daim aklı karışıklardansanız yandınız! Akıl öğrenilendir çünkü, aşk ise sadece olan. Öğrendiklerinizle asıl gerçek çelişir içinizde. Savaşırsınız siz de asıl gerçekle, öğrendikleriniz yüzünden. Kurallar, olması gerekenler vs. Aşkın yasası yoktur ki oysa, kuralı olsun. Siz koyarsınız yasayı da, kuralı da... Ben uymam! İnanmam da. Kuralları olmaması da bir kuraldır ama! Aslında kurallara uymayarak uyarsın aşkın kuralına!

HOŞGELDİN YASEMİN PULAT

Kırık Köşe'nin 292'nci sayfasında "Size Veda Ediyorum" başlıklı kısa yazı okuyucuda soğuk duş etkisi uyandırsa da aslında gerçek öyle değil. Yasemin Pulat uzun sayılmayacak bir aradan sonra yeniden İnternethaber yazılarına başladı bile. Yasemin Pulat tiryakilerine yeniden merhaba demenin dayanılmaz coşkusunu yazar kaldığı yerden ve 'ilk günkü coşkuyla' yazılarına devam ettiriyor.

Yasemin Pulat
Kırık Köşe
GOA Yayınları
www.goa.com.tr