BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.468,58
HABER /  GÜNCEL

Polis Facebook'ta böyle yakaladı

Facebook'tan açtığı sayfasında "iş vaadiyle" dolandırıcılık yapan bir kişi yakalandı. Polis işte böyle yakaladı.

Abone ol

Polis, paylaşım sitesinde sahte isimle sayfa açıp dolandırıcılık yapan kişiyi kendi silahıyla vurdu. Onun gibi sahte isimle sayfa açtı ve dolandırıcıyı yakaladı.

Dolandırıcının bir milletvekilinin fotoğrafı, kişisel bilgileri ve onun adını kulanarak açtığı sayfaya davet ettiği kişilerden para sızdırdığı anlaşıldı.

Edinilen bilgiye göre olay dolandırılan bir vatandaşın durumu polise bildirmesi sonucu ortaya çıktı. Nihat Güneş adlı genç polise gelerek internet paylaşım sitesi Facebook'ta bir milletvekelinin fotoğraf ve ismi kullanılarak dolandırıcılık yapıldığını söyledi.

Şikayetçi, bu kişiden arkadaşlık teklifi aldığını, 'sözde' milletvekilinin kendisine iş bulacağını vaad ederek bir yeğenine gönderdiğini ve yeğeninin de parasını ve cep telefonunu alarak kendisini dolandırdığını öne sürdü. Güneş, 'sözde' milletvekilinin yazışmada kendisine 'devlet memuru ve işçi alınacak iş ihtiyacı olan varsa bildirsin' yazdığını bunun üzerine kendisinin işi istediğini, dolandırıcının da sağlık raporu almak için yeğeni ile buluşmalarını yazdığını söyledi.

Ertesi gün Üsküdar da bulunan Özel bir hastaneye gelerek dolandırıcı Abdullah Keskin ile buluştuklarını söyleyen Nihat Güneş, Keskin'e 400 TL para verdiklerini, yanlarından ayrılan dolandırıcının bir süre sonra farklı yerlerde bekleyen babası ve kendisinden 'vekili aramam gerek' diyerek telefonları alarak kaçtığını söyledi. İhbarı değerlendiren Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri hemen harekete geçti. Olayın yaşandığı hastaneden güvenlik kameralarını temin eden polis zanlıyı tespite çalıştı.

POLİS, DOLANDIRICIYI ONUN SİLAHIYLA VURDU

Facebook'tan üyelik açan polis Kastamonu'lu olduğunu, işe ihtiyacı olduğunu söyleyerek 'sözde' vekilden iş talep etti. Polislere internetten 'benim işlerim var ancak yeğenim ilgilenecek' şeklinde mesaj yazarak buluşma noktası belirleyen dolandırıcı buluşma noktasına gittiğinde kıskıvrak yakalandı.

YAKALANAN ZANLININ 7 AYRI SUÇTAN ARANMASI ÇIKTI

Yakalanan zanlının üzerinden 3 ayrı sahte kimlik ile bir adet de çalıntı kredi kartı çıkarken, zanlının 6 ayrı suçtan aranmasının bulunduğu belirlendi. Polis aynı yöntemle dolandırılan kişilerin olabileceğini dikkate alarak konu ile ilgili geniş çaplı araştırma başlattı.