BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,81
ALTIN 2.428,08
HABER /  POLİTİKA

BDP lideri Demirtaş kelle istedi

Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırı sonrası gözler BDP'ye çevrildi. Selahattin Demirtaş grup toplantısında konuştu.

Abone ol

BDP cephesi hükümete tepkili.. Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırıdan vali ve emniyet müdürünü sorumlu tuttu. Demirtaş valinin derhal görevden alınmasını istedi.

Devlet yetkililerini olayı örtbas etmekle suçlayan Demirtaş, halka sağduyu çağrısı yapmayı ihmal etmedi..

GRUPTA PROTESTO

Demirtaş ayrıca hapiste yatan 1483 partili için yazı ve fotoğraflarla protesto eylemi yaptılar. Dövize, kürsüdeki mikrofonlara siyah kurdele takılırken, Demirtaş da yakasına taktığı siyah kurdele ile kürsüye çıktı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Ahmet, partisinin grup toplantısında Türkiye'nin gündemine oturan saldırıya geniş yer ayırdı.

Güvenlik güçlerinin yeterli tedbir almadığına dikkat çeken Demirtaş, devletin iki yüzlü olduğunu şu sözlerle dile getiriyor:

POLİSTEN BELKİ DE DESTEK ALDI

"Devlet halkın üzerine otomatik silahlarla ateş açan köy korucularını koruyabiliyor, ama bir siyasi parti genel başkanını korumuyor, Samsun'da bu açığa çıktı. Samsun'da atılan yumruk Türk'e değil, devletin çarpık zihniyetine atılmıştır. Saldırganın güvenlik güçlerinden belki de destek aldığı önceden tasarlayarak gerçekleştirdiği son derece açık."

 
Grup salonunda 1483 partilinin halen tutuklu bulunduğuna dair yazılar ve tutukluların fotoğraflarına yer verildi.

Saldırganın yakalanmasının yeterli olmacağını vurgulayan Demirtaş arkasındaki karanlık siyasi güçlere dikkat çekti. Demirtaş alınan güvenlik önlenmeleriyle ilgili soruları gündeme getirdi:

VALİ AÇIĞA ALINSIN

"Devlet yetkilileri sıcağı sıcağına ilişkin açıklama yapılıyorsa bu olayın örtbas edileceği anlamına gelir. Sadece Türk'ün kişiliğine saldırı olmadığını saldıran da saldırtan da iyi bilir. Arkasındaki karanlık siyasi güçlerin emellerinin ortaya çıkarılması önemlidir. Polis orada korumuyorsa yüzlerce polis orada neyi koruyor? Barikatlar kimin için konulmuş? Vali'nin derhal açığa alınması lazım. Bu işin orada ki birinci derece sorumlusu Samsun Valisi'dir. Samsun Emniyet Müdürüdür."

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Demirtaş bir yandan da halka sağduyu çağrısı yapmayı ihmal etmedi. Saldırının halkların kardeşliğini bozamayacağını sözlerine ekledi. Samsun'daki duruşmanın Ankara'ya alınmasını önerdi.

EVREN VE ERDOĞAN AYNI YERDE

KCK operasyonlarını da eleştiren Demirtaş'ın hedefinde AKP vardı. Demirtaş, operasyonun 29 Mart Yerel Seçimleri'nde DTP'nin bölgede aldığı yüksek oy oranı nedeniyle hükümet tarafından yaptırıldığını savundu. İktidarı 12 Eylül cuntacılarına benzeten BDP lideri Erdoğan ve Evren'in aynı safta buluştuğunu iddia etti.

DİYARBAKIR'DA YÜRÜYÜŞE DAVET

1 yıldır partili arkadaşlarının hapiste olduğunu belirten Demirtaş, iddianamenin bile hazır olmadığını belirterek, "14 Nisan sonrası çabalarımızı artırmalıyız. Diyarbakır'da görmekli bir yürüyüşle bu kampanyanın startını vereceğiz" dedi.

15 BİN ASLAN GİBİ GENÇ

AKP'nin 8 yıldır kendilerine zulüm yaptığını ileri süren Demirtaş, hapiste yatan partilileri hatırlattı. Demirtaş iktidara işte bu sözlerle meydan okudu: "1500 kişi içeride olabilir ama 15 bin aslan gibi genç var meydanlarda. Kadrolarımız yılmayacak. Böylesi bir değer hareketiyiz.  O yasalar değişmeden, o çocuklar, siyasetçiler, belediye başkanları serbest kalmadan, AKP ağzıyla kuş tutsa bizi ikna edemez, bizi inandıramaz."

CHP-AKP BİRLİKTELİĞİNE ELEŞTİRİ

Anayasa tartışmalarına da değinen Demirtaş, Baykal'ın son önerisini eleştirdi. Yeni Anayasa talebini bir kez daha yineleyen Demirtaş, "CHP ve AKP pakette uzlaşsa bile bu Türkiye'nin uzlaştığı anlamına gelmez" dedi.