BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,69
ALTIN 2.406,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan'dan muhalefetin iddialarına yanıt

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, icraatlarını anlattığı toplantının ardından AK Parti, MHP ve BBP İlçe yöneticilerinin iddialarına yanıt verdi.

Abone ol

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, icraatlarını anlattığı 1 yıllık toplantının ardından AK Parti, MHP ve BBP İlçe yöneticilerinin kendisi aleyhindeki açıklamalarına basın toplantısıyla cevap verdi.

Belediyenin çalışanlarına bir kuruş borcu olmadığını açıklayan Başkan Bozbey, "2010 bütçesi tasarruf ilkeleri çerçevesinde 118 milyon lira olarak bağlandı. Beldelerin borçlarını mazeret olarak sunmadım. AK Parti İlçe Başkanı Nilüfer'e pozitif ayrımcılık yaptığını söylüyor. Yaptıkları sadece 2 tane okul. Fethiye'deki spor tesisi hala temel aşamasında, FSM'de Bakan Çelik'in söz verdiği hastane inşaatına bir yıl geçmesine rağmen başlanamadı" dedi.

Başkan Bozbey, "belediye borç batağında, personel bir yıldır düzenli maaş alamıyor" eleştirisinin haksız olduğunu savunarak, "Belediyemizin toplam borcu yıl sonu itibariyle 31 milyon liradır. Belediyemizin memur ve işçilerine maaş ödemeleri zamanında yapılmaktadır. Sadece taşeron firmalar tarafından bu firmalarda çalışan personelimize maaşları gecikmeli ödenmektedir. Günümüz ekonomik kriz ortamında takdir edersiniz ki pek çok firmada zaman zaman bu tür sorunlar yaşanmaktadır. Ancak sorunu gidermek için elbette elimizden geleni yapacağız. Belediyenin borçlarını kapatmak için emlak vergilerine zam yaptığımız söylemi ise yanlıştır. Emlak vergileri belediye ile alakası olmayan bir komisyon tarafından belirlenir. Nilüfer'i diğer ilçelerle kıyaslamak da doğru değil, Nilüfer Bursa'nın cazibe merkezi olmuştur ve buradaki emlak değerleri yüksek olduğu için vergiler de ona göre yüksektir" dedi.

"HAYALİ BÜTÇE DEĞİL, TASARRUF YAPTIK"

Başkan Altepe, bütçenin hayali olduğu yönündeki eleştirilere ise şu cevabı verdi: "2010 yılı bütçe hazırlık çalışması yapılırken ülkenin içinde bulunduğu yaşanan ekonomik kriz nedeni ile belediyemiz harcamalarında da tasarruf ilkesi benimsenmiştir. Bu nedenle belediyemizin 2008 yılı bütçe gerçekleşme miktarı ve bağlanan belde belediyelerin 2008 yılı bütçe gerçekleşme miktarı toplamlarına zorunlu giderlerin ilave edilmesi ile 118 milyon lira olarak 2010 yılı bütçe rakamı tasarruf ilkeleri çerçevesinde belirlenmiştir. Ben yeni ilave olan 4 beldenin borçlarını mazeret olarak sunmuyorum. Bu beldelerden 9,5 milyon lira borç kaldı. Bir yıl sonunda 3,6 milyon lirasını ödedik. Kalan borcumuz ise 5,9 milyon liradır. Biz bunu bir mazeret olarak ortaya koymuyoruz ama sorulduğunda da elbette gerçekleri ortaya koyuyoruz"

"YENİ YERE TAŞINARAK 1 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLAYACAĞIZ"

Başkan Bozbey, belediyenin 50 bin liraya kiracı olduğu yönündeki eleştirilerin ise yersiz olduğunu kaydederek, "Burada kiracı değil ev sahibiyiz. Kendi binamızı kullanıyor ve kiracımızla mahsuplaşarak konuyu çözüyoruz. Dağınık binaların bir araya toplanmasıyla yılda 1 milyon TL'nin üzerinde tasarruf söz konusu. Buradaki binanın bugüne kadar kullanılmamış olması nedeniyle kamunun zarara uğradığı ifade ediliyor. Gönül rahatlığıyla şu kadarını söyleyebilirim ki Mustafa Bozbey, buradaki binanın ve alanın, ilçenin daha acil ihtiyaçları için kullanılması amacıyla elinden gelen her şeyi yapmıştır. 3 yıl sonra buradan yeni binamıza taşınacağız. Vatandaşlarla görüştüğümde buraya taşınmamızdan dolayı hizmetlerin tek elden kaliteli verilmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getiriyorlar." diye konuştu.

"FATİH SULTAN MEHMET BULVARI'NA HASTANE İNŞAATINI BAŞLATIN"

Başkan Bozbey, 'zeybek oynayıp türkü söylediği' eleştirilerinin ise kendisini mutlu ettiğini kaydederek, "Ben türkü de söylerim zeybek de oynarım, vatandaşıma ihtiyaç duyduğu belediyecilik hizmetini de veririm. Ama AK Parti'nin burada verdiği hizmetleri bir türlü göremiyorum. Sayın ilçe başkanı burada 26 eğitim kurumu yaptıklarını söylüyor. Üçevler'de bir okul yaptılar bir de Konak mahallesinde Zekai Gümüşdiş İlköğretim Okulu'nu yıkıp yenilediler bunun dışında yapılanlar hep hayırseverler tarafından yaptırılmıştır ve çoğunun yatırımcısı da bizim tarafımızdan bulunmuştur. Bunlar AK Parti tarafından yapılmış eğitim kurumları değildir. Tam tersine Nilüfer kendi başının çaresine bakmaktadır. Fethiye'deki spor tesisi hala temel aşamasında duruyor. Madem Nilüfer'de hizmetler AK Parti tarafından veriliyor FSM Bulvarındaki hastane alanı neden hala boş? AK Parti İlçe Başkanı "Konak Olimpik Yüzme Tesislerini engellemedik" diyor. Engellenmeyen hizmetler için her zaman teşekkür ettik ama engellenenleri de elbette kamuoyuyla paylaştık" şeklinde konuştu.

BBP'YE DE CEVAP VERDİ

Başkan Bozbey, BBP İlçe Başkanı Mustafa Aydın'ın altyapı, sağlık hizmeti ve toplu ulaşımda ciddi sıkıntı olduğunu Gölyazı'da altyapı sıkıntısı olduğunu hatırlatmasıyla ilgili ise, "Bunların hepsi doğrudur ve bizim de dile getirdiğimiz sıkıntılardır. Bizler de Nilüfer'de her hizmetin kendileri tarafından verildiğini ima eden AK Parti İlçe Başkanımızdan bu sorunlara ve çözümlerine sahip çıkmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olan ulaşım konusuna, Altınşehir'deki, Gölyazı'daki altyapı sorununa sahip çıkmasını, Nilüfer'de sağlık hizmetleri için ihtiyaç duyulan kamu hastanesi ihtiyacına sahip çıkmasını ve çözümü için çaba göstermesini diliyoruz" şeklinde konuştu.