BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.510,80
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Nevşehir Üniversitesi ERASMUS'a katıldı

Nevşehir Üniversitesi'nin hazırladığı ''Erasmus Yoğun Dil Kursu Projesi''nin kabul edildiği bildirildi.

Abone ol

Nevşehir Üniversitesi tarafından Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı olan Erasmus Programı çerçevesinde hazırladığı ''Erasmus Yoğun Dil Kursu Projesi''nin kabul edildiği bildirildi.

Proje kapsamında Türkiye'ye öğrenim için gelen yabancı öğrenciler, Nevşehir Üniversitesinde Türkçe öğrenecek.

Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre, Nevşehir Üniversitesinin Türkiye'deki üniversitelere gelen yabancı öğrencilere Türkçe dil eğitimi vermek için Erasmus Yoğun Dil Kursu Programı vermeye hak kazandığı belirtildi.

Erasmus Yoğun Dil Kursu Projesi'nin, Nevşehir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi'nin koordinatörlüğünde ve Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığının desteği ile hazırlandığı ve 4'er haftalık iki dönem halinde uygulanacağı kaydedildi.

Türkiye'deki üniversitelere gelen yabancı öğrencilerin Türk dili ve kültürü hakkında bilgi sahibi olmasını amaçlamayan projede, yabancı öğrenciler Nevşehir Üniversitesinde Türk dili öğrenimlerine devam ederken hafta sonları da kendileri için düzenlenecek sosyal aktivitelere katılarak Kapadokya'yı da tanıma imkanı bulacaklar.