BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.503,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmit Belediyesinde 5 günde 5 ayrı başkan

İzmit Belediye Başkanı 5 günlüğüne yurt dışına çıkarken ilginç bir uygulamaya imza attı. Başkan her gün için ayrı bir başkan vekili görevlendirdi.

Abone ol

İzmit Belediyesi'nde daha önce hiç görülmemiş bir uygulama başladı. Kobe'deki deprem konulu uluslararası toplantılara katılmak için Japonya'ya giden Gümüşhane kökenli Başkan Nevzat Doğan, 5 günlük seyahati boyunca her gün için yerine başka birini vekil bıraktı.

İzmit Belediye Meclisi'nin AK Partili üyeleri Emine Okanalp, Av.Emine Zeybek, Mahmut Öztürk, İsmail Gündaş, İbrahim Kılıç, sırayla birer gün Doğan'ın koltuğuna oturup, İzmit Belediye Başkanlığı'na vekalet edecek.

Vekil başkanlar uygulamadan memnun olduklarını söyledi. Vekil başkanlar, "Başkan Doğan hepimize güvendiğini gösterdi. Kendisi Japonya'dayken, gözü arkada kalmıyor" dedi.

İzmit Belediye Başkanlığı'na ilk gün Emine Okanalp vekalet etti. Sabah başkan yardımcıları Vekil Okanalp'e brifing verdi. Bir günlük vekil başkanı yakınları, dostları makamda ziyaret edip kutladı. Başkan yardımcıları da günlük işleri Okanalp'e anlattı. Bütün bu işlemler, hafta sonuna kadar her gün devam edecek.

İzmit Belediyesi personeli ise hangi gün kime "Başkanım" diyeceğini şaşırdı.