BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.514,83
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

TOKİ'den Trabzon'a stat müjdesi!

TOKİ tarafından Trabzon'un Akyazı beldesinde yapımına başlanacak olan proje için start veriliyor.

Abone ol

Akyazı Projesi için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından görevlendirilen, içerisinde dalgıçların da bulunduğu özel bir ekip bu hafta Trabzon’un Akyazı beldesi sahilinde hem sondaj çalışmaları yapacak hem de deniz altında teknik incelemelerde bulunacak.

Teknik incelemeler ve sondaj çalışmaları sonunda yapılacak olan etütler ile Akyazı Projesi'nin teknik alt yapısı oluşturulacak.17 Şubat'ta Akyazı Projesi’nin TOKİ tarafından yapılmasını öngören olur yazısının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandığının müjdesini veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Akyazı Projesi ile ilgili olarak ikinci bir müjdeyi daha kamuoyuyla paylaştı.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Akyazı Projesi'nin gerçekleştirilmesi için önemli bir adımın daha atıldığını ifade ederek "Daha önceki yıllardaki kanuni düzenlemeler sonrasında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın prensipleri ve olurlarıyla, Devlet Bakanımız Faruk Nafiz Özak'ın girişimi ve başlatmasıyla, Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın bu projeye yapımcı olarak katılmasıyla sondaj işlemlerine geçilmiş bulunmaktadır. Bu hafta bu projenin başlama adımının ilk safhasında sondaj işlemlerine devam edilecek, etütler sürdürülecek. Toplu Konut İdaresi ile birlikte sporun beşiği olan Trabzon'un UEFA standartlarında bir stada kavuşturulması, sosyal tesislerin bunun yanında ilave edilmesi ve yaşam alanlarının geliştirilmesi ile devam ettirilmiş olacaktır.

Biz, kent olarak bunu takip eden ve üzerimize düşen görevi yapan bütün Trabzonlular'ın belediyesi olarak bu konuyu halkımıza bir müjde olarak iletmeyi bir sorumluluk gereği olarak ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.