BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,70
ALTIN 2.421,69
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karadeniz'de OR-Gİ Havaalanı kavgası

Ordu-Giresun'a hizmet edecek OR-Gİ Havaalanı yapımıyla ilgili tartışma büyüyor. Trabzon Belediye Başkanı'nın karşı çıktığı projeye MHP sahip çıktı.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun İl Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tığlı, OR-Gİ Havaalanı'nın yapılması gerektiğini ifade etti.

Tığlı, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun, OR-Gİ Havaalanı'nın yapımını eleştiren açıklamalarının basında yeraldığını hatırlattı.

OR-Gİ Havaalanı'nın mutlaka yapılması gerektiğini ve yapımının engellenemeyeceğini savunan Tığlı, "Giresun, Trabzon Havaalanı'nın yaklaşık yüzde 45-50, Ordu da Samsun Çarşamba Havaalanı'nın yüzde 40-45 yolcu kapasitesini oluşturmaktadır. Bundan, Trabzon'dan giden-gelen Ordulular ya da Çarşamba'dan giden-gelen Giresunlular hariç. Neden bu insanlar, bir saatlik uçuştan sonra üç saat karayolu çilesini çekiyorlar. Hâlbuki OR-Gİ Havalimanı yapımıyla, Giresun-Ordu halkı ulaşım konusunda sıkıntılarını bertaraf edeceklerdir. En azından uçak yolculuğundan sonra üç saat karayolu çilesi çekmeyecektir" dedi.

"Giresun'un kaderini etkileyecek kararları Trabzon Belediye Başkanı mı verecektir?" diye soran Tığlı şöyle devam etti:
"Sayın Gümrükçüoğlu, endişelerinden ziyade Trabzon insanına güzel ve olumlu nasıl hizmet edebilirim düşüncesi içerisine girmelidir. Trabzon'un çöp ve kanal sorunları ayyuka çıkmışken, bu tür boyundan büyük işlere karışmamalıdır. Kaldı ki OR-Gİ Havaalanı konusu ulusal bir yatırımdır. Giresun?un kaderini etkileyecek kararları Trabzon Belediye Başkanı mı verecektir? Yoksa Giresun'u, Trabzon milletvekilleri mi idare etmektedir? Giresun iktidar milletvekilleri nerededir? Gereken cevabı vermekte bu zaman kadar neden gecikmişlerdir? Milliyetçi Hareket Partisi Giresun ve Ordu teşkilatları olarak sonuna kadar ORGİ Havalimanını destekliyoruz. İnşallah temel atma ve hizmete açmayı da Allah bizlere nasip eder."