BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.440,68
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'nun 'sapığım' diyerek paylaştığı isim konuştu: Ne trolü tekstil işçisiyim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yayınladığı son videoda 'son laik bükücü" adlı hesaptan kendisine küfür edildiğini ve bu hesabın sahibinin "sapığım" dediği Nevzat Kanlı olduğunu iddia etti.  Kılıçdaroğlu’nun hedef gösterdiği Nevzat Kanlı iddiaları reddederek “Yargıda hesaplaşacağız” dedi.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı videoda, kendisine karşı trol şebekesi kurulduğunu iddia etti.

Önceki akşam yayınladığı videoda Kılıçdaroğlu, "Son 6 ayda beni etiketleyen 700 binden fazla tweet atılmış. Bunların 300 binini bu maaşlı trollere ürettirmişler" dedi.

Kılıçdaroğlu: Sonucu çok ağır olur
‘Son Laik Bükücü’ adlı hesabın ‘Nevzat Kanlı’ isimli şahıs tarafından kullanıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Sevgili troller size bir tavsiye: Hepinizi biliyoruz. Verdikleri üç-beş kuruşa kanmayın. Gün gelir bunların sonucu çok ağır olur” diye seslendi.

"Günde ortalama 40 küfür eder"
Elindeki raporu okuyan Kılıçdaroğlu “'Nevzat Kanlı 35'…Diğer namı ‘Son laik bükücü'. Nevzat Kanlı benim sapığım gibi bir şey. Ne yazsam, ne tweet atsam, nerede konuşmam yayınlansa bu sapığım hemen altına küfürleri döşüyor. Çünkü söyleyeceği karşı bir fikir yok. İşi gücü deliler gibi küfretmek. Son 3-4 ay içinde Nevzat Kanlı bana 4 bin kez küfür etmiş. Günde ortalama 40 küfür eder. Sanmayın ki Nevzat Kanlı bir robot. Sizin gibi gerçek bir kişi Sarayın taşıyıcı trollerinden biri. Bu aralar hesabı askıda. Ama biz biliyoruz onun ne yaptığını." dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından CHP’liler de harekete geçti. ‘İşte Son Laik Bükücü’ adlı hesabı kullanan Nevzat Kanlı, ‘İşte The Marginale hesabını kullanan Emrah Atilla’ gibi paylaşımlarla isim, resim ve sosyal medya adreslerini yayınladılar. İsmi ve resmi yayınlanan Nevzat Kanlı ise iddiaları yalanladı. 

"Ne trolü tekstil işçisiyim"
Yeni Şafak’a konuşan 53 yaşındaki Kanlı, kendisini hedef gösterenlerle yargı önünde hesaplaşacağını belirterek şunları söyledi: “Ben doğru dürüst Twitter kullanmayı bile bilmem. Telefonu sadece aramalar için kullanan bir insanım. 2 bin 500 liraya kiralık bir evde oturuyorum, o kira bile çok geliyor. Ne trolü, ne maaşı? Tekstilde çalışıyorum, sizinle de şu anda makinenin başında konuşuyorum. CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem ismimi ve resmimi kullanarak paylaşım yaptıktan sonra onlarca hakaret, aşağılama ve küfürler aldık. Torunlarımın, çocuklarımın eşimin resmini kullanarak hedef gösterdiler. Mernis’ten alınmış resmi kimlik bilgilerimi paylaştılar. Evimin adresini, oturduğum binanın resmini paylaştılar. Eren Erdem’e iddianın yalan olduğunu söylesek de paylaşımını kaldırmadı. Hala küfür yağıyor. Avukata şikayet dilekçemi verdim.”

On binlerin bilgisini kim verdi?
Sosyal medya raporu hazırlayarak “On binlerce troll var isim isim tespit ettik” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’na hukukçulardan kritik sorular geldi. Twitter’da gerçek isim kullanmayan sosyal medya kullanıcılarının ancak iki yolla tespit edildiğini aktan Avukat Fatih Danalıoğlu, “Bunlardan birincisi Twitter’dan alınabilir. Ancak Twitter resmi başvurularda bile bilgileri paylaşmıyor. Diğeri de suç duyurusu yolu ile olur, güvenlik makamları tespit edebilirse eder. Kılıçdaroğlu’nun duyduğumuz bir suç duyurusu yok. Öyleyse bu kimlik bilgilerini kim verdi. Kemal Bey bu raporu birilerinden edinmiş olabilir mi? Twitter mı verdi, yok Twitter vermediyse kim verdi?” dedi.

"Suç duyurusunda bulunmaları gerek"
Kılıçdaroğlu’nun aleyhine içerik üreten sosyal medya hesaplarını susturmak için korku iklimi yaratmaya çalıştığını aktaran Danalıoğlu, “Ayrıca kişilerin bilgilerini paylaşılması suç. Bu hem suça, hem de tazminata sebebiyet verir. Bu resmen bir hedef gösterme ve karalama. Hedef gösterilenlerin suç duyurusunda bulunup tazminat davası açması gerekli” diye konuştu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
TOKİ'den cazip konut ve işyeri projeleri! Taksit ödemeleri 604 TL'den başlıyor
Foto Galeri TOKİ'den cazip konut ve işyeri projeleri! Taksit ödemeleri 604 TL'den başlıyor Galeriye Gözat