BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,97
HABER /  GÜNCEL

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sığındığı evin sahibi yaşananları anlattı

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun güvenlik nedeniyle tutulduğu evin sahibi Rahim Doruk, o anlarda evde yaşananları anlattı.

Abone ol

Türkiye-Irak sınır hattında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerden piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze töreninin ardından evine geldiğini belirten Doruk, eve geldikten bir süre sonra dışarıdan gelen sesler nedeniyle kapıya çıktığını söyledi.

Doruk, bu sırada kalabalık bir grubun evine doğru geldiğini gördüğünü aktararak, şöyle devam etti:

Oradaki polisler 'Kemal Bey'in can güvenliği yok içeri almak zorundayız.' dedi

"Gelenlerin kim olduğunu görmedim. Kemal Bey kalabalığın içindeydi. İtiş kakış yaşandı. O sırada ne olduğunu anlamaya çalıştım. Oradaki polisler bana, 'Kemal Bey'in can güvenliği yok içeri almak zorundayız.' dedi. Kapıyı açmam istendi, eşim kapıyı açtı. Kalabalık grup içeri girdi. Anahtarla kapıyı kilitlediler. Evimin içerisinde, koridorda sandalyede Kemal Kılıçdaroğlu'nun oturduğunu gördüm. O an rüyada mıyım, bu durum gerçek mi diye düşündüm. Bunları gerçekten yaşıyor muyum diye düşündüm."

Biz dinimizin gereğini yaptık

Bu sırada dışarıda sloganlar atıldığını anlatan Doruk, bu kişilerin evine de zarar verdiğini söyledi.

Doruk, tepkilere rağmen gerekeni yaptığını ifade ederek, "Benim kapıma kim sığınırsa, benim evime kim gelmişse geri çeviremem. Müslüman'san, Allah korkusu varsa kimseyi çeviremezsin. Biz dinimizin gereğini yaptık. Kemal Bey içeri geldiğinde psikolojik olarak iyi görünmüyordu. Saçı başı dağınıktı. Kendisiyle bir müddet sonra konuştuk. Bana hayatını kurtardığımı dolaylı yollardan söyledi. Teşekkür etti. Ben de kendisine, her Türk vatandaşının, Müslüman'ın yapması gereken budur ifadesini kullandım." diye konuştu.

Su istemiş

Kılıçdaroğlu'nun eşinden su istediğini belirten Doruk, "Giderken ailemize çok teşekkür etti. Bizimle vedalaştı. Birkaç gün içerisinde tekrardan bize geleceğini, bana hayat borçlu olduğunu söyledi." dedi.

Asla olmaması gereken olaylar oldu

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun güvenlik amacıyla tutulduğu evde kendisinin de olduğunu söyledi.

"Olayların o noktaya gelebileceğini tahmin edemedik ama anlaşılıyor ki orada çok değişik gruplar belli hazırlıklar yapmış." ifadesini kullanan Emir, bu gruplar nedeniyle provokasyonların yavaş yavaş yükseldiğini iddia etti.

Emir, etkili önlemler almadığını ileri sürerek, "Bu olaya bakarak daha sorumlu, daha sağduyulu davranması gereken, konuşulması gereken bir süreçten geçiyoruz. Asla olmaması gereken olaylar oldu. Şehit hepimizin şehidi. Biz her zaman vatanımızın birliğinden, beraberliğinden yanayız." ifadelerini kullandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu için hangi gazete ne manşet attı?
Foto Galeri Saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu için hangi gazete ne manşet attı? Galeriye Gözat