BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Kayanın Japonya hedefi

İspanya'nın TAU Ceranica takımına transfer olan milli basketçi Kaya Peker, Japonya hedeflerini anlattı.

Abone ol

İspanya'nın TAU Ceramica takımına transfer olan milli oyuncu Kaya Peker, milli takım olarak Japonya'ya belki biraz daha az beklentiyle gittiklerini belirterek, ''Ama bu hiçbir şekilde hedefsiz gitme anlamına gelmemeli'' dedi.

(A) Milli Takım'nın Dünya Basketbol Şampiyonası öncesi yaptığı sağlık kontrollerinden geçen ve International Hospital'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kaya, Japonya'da mücadele edecek bütün takımların tam kadro gelmediğini ifade ederek, ''Bildiğim kadarıyla genç oyuncularla gelen takımlar var. Bizim yapabildiğimizin en iyisini yapmamız gerekiyor. Şu an bilmiyorum Mehmet, Hidayet veya diğer arkadaşlardan gelmeyen olacak mı? Ama çok önemli değil. Türkiye'den 10-12 iyi oyuncu olduğuna inanıyorum. Önemli olan bunu bir takım şeklinde sahaya yansıtabilmek'' diye konuştu.

TAU Ceramica ile anlaşmasına da değinen milli oyuncu, ''Efes Pilsen ile anlaşmam bu yıl itibariyle sona ermişti. TAU Ceramica uzun süredir ilgileniyordu, anlaştık. Serkan ile beraber oynayacağım. İspanya Avrupa'nın en üst düzey ligi. Basketbolumu geliştirme ve bir yerlere gelme açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Serkan, Kerem ve ben İspanya'da Türk ekolünü oluşturmaya çalışacağız'' dedi.

Bu arada (A) Milli Takım antrenörlüğü için Basketbol Federasyonu ile 4 yıllık sözleşmesi bulunan Bogdan Tanjevic'in sözleşmesindeki bir madde nedeniyle milli takım antrenörlüğü sırasında kulüp takımı da çalıştırabileceği öğrenildi. İtalya'da kulüp takımı çalıştıracağı yönünde haberler çıkan Tanjevic'in, sözleşmedeki madde gereği hem milli takımı, hem de bir kulüp takımını çalıştırabileceği ifade edildi.