BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Cazın efsane grubu Çeşmede

Caz müziğin efsane grubu The Manhattan Transfer Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda.

Abone ol

Müzik dünyasının ünlü isimleri Türkiye çıkarmalarını sürdürüyor. Grammy ödüllü tanınmış topluluk ''The Manhattan Transfer'', 4 Ağustosta Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda izleyiciyle buluşacak.

Alınan bilgiye göre, Sting, Roger Waters ve Ian Anderson'ın ardından bir müzik efsanesi daha Türk müzikseverlerin karşısına çıkacak. Caz müziğinin efsane topluluğu The Manhattan Transfer, 4 Ağustos Cuma günü saat 21.30'da Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verecek. Konser, Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı ile Vokaliz Organizasyon'un işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

CAZ MÜZİĞİNDE ÇIĞIR AÇTI
The Manhattan Transfer, 1972 yılında kuruldu ve ilk albümünü Atlantic Records'dan 1975'de çıkardı. Kısa sürede Amerika'nın yanı sıra tüm dünyada tanınan grup, Avrupa'da da en çok dinlenen topluluklar arasına girdi.

Topluluğun 1982 yılında, geçtiğimiz günlerde hayata veda eden ünlü müzik prodüktörü Arif Mardin'in desteğiyle çıkardığı ''Vocalese'' adlı albümü, tam 12 dalda Grammy ödülüne aday gösterildi. Böylece Michael Jackson'ın ''Thriller'' albümüyle beraber bunu başaran iki albümden biri olarak müzik tarihine geçti. Grubun, 1987'de çıkardığı ''Brasil'' albümü en iyi pop performansı dalında ödül alan ilk vokal grubu çalışmasıydı. 1991'de Columbia Records ile 2 albümlük bir anlaşma yapan grup, 1992'de ise Rhino Records'dan 20 yıllık kariyerlerinin en başarılı çalışmalarını içeren ''The Manhattan Transfer Anthology: Down in Birdland'' adlı albümü çıkardı.

Daha önce konserlerinden yapılan kayıtlardan 2 albüm çıkarmış olan grup, üçüncü canlı kayıt albümlerini de bir Japonya turnesi sonrasında ''Man-Mora Live in Tokyo'' adıyla piyasaya sürdü. Grubun 1997'de müzikseverlerle buluşturduğu ''Swing'' ise 1930'ların swing müziğinden esintiler taşıyordu. Kayıtları The Rosenberg Trio ile birlikte yapılan bir sonraki albüm, Twentieth Century'nin en klasik parçalarından oluşuyordu. Albüm, tam 9 hafta listelerde bir numarada kalma başarısını gösterdi ve aralıksız olarak 1 yıldan fazla bir süre listelerden düşmedi.

Topluluğun 2000 yılında çıkardığı ''The Spirit of St. Louis'', 20. yüzyılın en büyük müzisyenlerinden Louis Armstrong'dan esintiler taşıyordu. 2003 yılındaki ''Couldn't Be Hotter'' ile 2004'teki ''Vibrate'' albümleri, grubun son iki çalışması oldu. Şimdiye değin 8 Grammy ödülü kazanan topluluk, ilk Grammy'sini 1978 yılında aldı. The Manhattan Transfer, 1981 yılında hem pop hem de caz dalında aynı sene ödül alan ilk grup olarak dünya müzik tarihine geçti.