BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,60
ALTIN 2.382,45
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Rektörler Sezere çıkacak

YÖK Başkanı Teziç, YÖK üyeleri, ve üniversitelerin rektörleri Sezer'e rapor sunacak

Abone ol

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, YÖK üyeleri, üniversitelerin rektörleri ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, yükseköğretimin sorunları ve çözüm önerileri konusunda hazırlanan raporu sunmak üzere 3 Temmuz Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret edecek.

Alınan bilgiye göre, Mart 2005'te yükseköğretimin sorunlarını ele almak ve çözüm önerileri belirlemek amacıyla YÖK üyeleri ve öğretim üyelerinden oluşturulan Strateji Geliştirme Komisyonu, çalışmalarını tamamladı. Çalışmalar kapsamında 14-15 Kasım 2005 tarihinde Uluslararası Yükseköğretim Konferansı da düzenleyen Strateji Geliştirme Komisyonu, ''Türkiye'nin Yükseköğretim Stratejisi'' başlıklı rapor hazırladı.

Üniversitelerin ve yükseköğretimin diğer tüm konularıyla ilgili hazırlanan ve ''köklü çözüm önerileri'' getirdiği belirtilen bu raporun, ''bir yasa taslağı niteliğinde değil, tartışmaya açık ön çalışma niteliğinde'' olduğu bildirildi. YÖK Başkanı Teziç, YÖK üyeleri, ÖSYM Başkanı ve rektörler, raporu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e, 3 Temmuz Pazartesi günü saat 16.00'da sunacaklar.