BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.389,83
HABER /  POLİTİKA

Ağar ittifakçılara seslendi

İttifik arayışlarına soğuk bakan DYP Lideri Ağar, son açıklamalarıyla kulisleri hareketlendirecek.

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, sağda ittifak, birlik arayışlarına kapılarının kapalı olmadığını belirterek, ''Merkez sağ çatısı belli; DYP'dir. Başka bir arayışa gerek yok'' dedi.

Ağar, Ankara Sanayi Odası (ASO) Meclis Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ağar, gazetecilerin, ''Sağda ittifak, birlik çalışmaları'' konusunda görüşlerini sormaları üzerine, henüz ortada bir seçim bulunmadığını, kendisinin de siyasette hiçbir konuda önyargılı olmadığını belirtti. ''Seçimler olur biter, sonucuna göre hareket ederiz'' diyen Ağar, tek başına iktidar olmayı istediklerini söyledi.

Ağar, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Sağda ittifak, birlik arayışlarına kapımızı kapatmış değiliz. Bunu çatı arayışında olanlara söylüyorum, siyaset suni arayışlarla neticelenmez. Doğal mecrasında yürürse netice olur. Merkez sağ çatısı belli; DYP'dir. Başka bir arayışa gerek yok. DYP muhalefette, Türkiye'nin her yerinde, siyasi ölçülere, insani ölçülere ve milletin beklediği ölçülere göre siyaset yapmasında sıkıntısı olmayan yegane partidir. Bunun şahidi meydanlardır, sokaklardır. Suni birtakım arayışlarla 'Türkiye'de muhalefet yok' diye ortaya düşenler, bu iktidarın ilk günlerinde iktidar kapısından ayrılmayan kişilerdi.'' Partisinin istikrarlı, tutarlı ve ilkelerinden taviz vermeden, yapıcı anlamda ''doğruya 'doğru', yanlışa 'yanlış' diyen yegane parti'' olduğunu ifade eden Ağar, bir yanda milletin hassasiyetleri, diğer yanda ülkenin gerçekleri noktasında en güçlü dengeyi kurma kabiliyetine yine partisinin sahip olduğunu söyledi.

''İNSANLIK ÖLMEDİ''
Ağar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ağabeyi Hasan Erdoğan'ın cenazesine katılmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de, ''Türkiye'de insanlık ölmedi. Millette ölmedi de, siyasetçilerde ölmüştü. Bunun olmadığını göstermek istedik'' diye konuştu. İnsani bir görev yaptıklarını ve acıyı paylaştıklarını belirten Ağar, Erdoğan'ın da, kızının cenazesine katılarak acısını paylaştığını anımsattı. Ağar, ''Bu bir karşılıklılık esası değil, içimden geldiği için yaptım'' dedi.