BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.506,96
HABER /  EKONOMİ

Yapı Kredi-Koçbank birleşmesi

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş'den Borsa'ya gönderilen açıklamada, ortaklara verilecek hisseyi

Abone ol

Yapı Kredi-Koçbank birleşmesinde, devralma suretiyle birleşme neticesi bankanın artırılacak sermayesinde Koçbank'ın mevcut ortaklarına 1 YKR nominal değerli 1 adet Koçbank A.Ş. hissesi karşılığında 1 YKR nominal değerli 0,53 adet Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. hissesi verilecek. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş'den Borsa'ya gönderilen açıklamada, banka Yönetim Kurulu'nun 20 Nisan 2006 ve dünkü kararları çerçevesinde, bankanın Koçbank'ın tüzel kişiliğinin sona erdirilmesi suretiyle, tüm hak, alacak, borç ve yükümlülükleriyle birlikte devralması suretiyle birleşmesine izin verilmesi hususunda dün Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, başvuru dosyasında İstanbul 7. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin görevlendirdiği bilirkişi raporu ile uzman kuruluşlar DTT Kurumsal Finans Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. (Deloitte) ve Ernst&Young Kurumsal Finansman Danışmanlık A.Ş. tarafından hazırlanan raporların bulunduğu aktarıldı. Açıklamada, bahse konu uzman kuruluşlar tarafından düzenlenen bağımsız değerleme raporlarında ''özkaynak yöntemi'', ''indirgenmiş nakit akışı yöntemi'' ve ''pazar karşılaştırma yöntemi'' esas alınarak hesaplamalar yapıldığı belirtilerek, ''Söz konusu değerleme raporlarında 'indirgenmiş nakit akışı' ile 'pazar karşılaştırma' yöntemlerine ağırlık verilerek sonuca ulaşılmıştır. Tarafımızca, bağımsız değerleme şirketleri tarafından tespit edilerek adil ve makul bulunan oranların ortalaması alınmak suretiyle birleşme oranı yüzde 19,73 ve değiştirme oranı 0,53 olarak teklif edilmektedir'' denildi.

Açıklamaya göre, devralma suretiyle birleşme neticesi bankanın artırılacak sermayesinde Koçbank'ın mevcut ortaklarına 1 YKR nominal değerli 1 adet Koçbank A.Ş. hissesi karşılığında 1 YKR nominal değerli 0,53 adet Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. hissesi verilecek. Bu oranların SPK nezdinde gerçekleştirilen başvuru dosyasında yer alan ve henüz onaylanmamış oranlar olduğuna işaret edilen açıklamada, birleşmeye ilişkin hususların SPK'nın nihai kararı sonrası yapılacağı bildirildi.