BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.516,22
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan sürpriz yapacak

Başbakan Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümü kutlamalarında sürpriz yapacak.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere gideceği KKTC'de sürpriz "yeşil hat" ziyareti de gerçekleştirecek. Ledra Palas Sınır Kapısı'nı ziyaret etmeyi planlayan Başbakan Erdoğan'ın, sınırı geçerek Rum ailelerle sohbet etmesi bekleniyor. Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla da 2003 yılında "yeşil hat"tı ziyaret etmişti.

Başbakan Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 32. yıldönümünün kutlanacağı 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'na katılmak üzere 20 Temmuz'da adaya gitmeye hazırlanıyor. Erdoğan'ın KKTC ziyareti 3 günlük planlıyor. Kıbrıs sorununun çözümü konusunda adadan dünyaya önemli mesajlar verecek olan Başbakan Erdoğan, burada "Çözüm için somut adım atın" çağrısını yineleyecek. Erdoğan'ın gezisi sırasında sürpriz "yeşil hat" ziyareti de gerçekleştireceği öğrenildi. Erdoğan'ın temasları kapsamında Ledra Palas Sınır Kapısı'nı ziyaret ederek, "yeşil hat"ta kadar gideceği belirtildi. Sınırı geçmesi de beklenen Erdoğan'ın burada Rumlar'la sohbet etmesi planlıyor.

Erdoğan'ın sürpriz ziyareti, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile birlikte yapabileceği ifade edildi. Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla da 9 Mayıs 2003 tarihinde adaya giderek, Ledra Palas Sınır Kapısı'nı ziyaret etmişti. Erdoğan, burada sınırı geçmeyi bekleyen Rum ailelerle bir süre sohbet etmişti. Başbakan Erdoğan'ın büyük önem verdiği KKTC ziyaretinin ayrıntıları henüz netlik kazanmadı. Gezinin 3 gün sürmesini isteyen Erdoğan, temasları çerçevesinde Kıbrıs sorununun çözümü konusunda Güney Kıbrıs, Avrupa Birliği, ABD ve BM Güvenlik Konseyi başta olmak üzere, uluslararası kamuoyuna yönelik önemli mesajlar verecek. Erdoğan'ın KKTC ziyaretinin ayrıntıları önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.