BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,55
ALTIN 2.383,37
HABER /  POLİTİKA

Afganistana tam destek

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye'nin Afganistan'a desteğin süreceğini söyledi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Afganistan'ın hala dünyanın ortak ilgisine ve desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Gül, Moskova'da Paris Paktı Girişimi'nin Afganistan'dan kaynaklanan uyuşturucu trafiğinin önlenmesiyle ilgili olarak düzenlediği konferansta yaptığı konuşmada, ''Afganistan'ın hala bizim ortak dikkatimize ve desteğimize ihtiyacı var. Türkiye, yasadışı uyuşturucu trafiğiyle mücadele çabaları dahil her alanda Afganistan'daki reform sürecine tam destek vermeye devam edecek'' dedi.

Türkiye'nin Paris Paktı Girişimi'ni desteklediğini ifade eden Gül, ''2005 yılının ekim ayında Türkiye bölgesel bir yuvarlak masa toplantısına ev sahipliği yaptı. Güneydoğu Avrupa Yuvarlak Masa Toplantısında somut tavsiyeler üretildi. Bölgedeki mevcut işbirliğine ivme kazandırıldı. Umuyoruz ki, Ankara'nın ev sahipliği yapacağı uluslararası uyuşturucuyla mücadele toplantılarıyla bu çabalar daha da güçlendirilecek'' diye konuştu.

Gül, Türkiye'nin 1970'lerin başından bu yana terörizmin hedefi olduğunu belirterek, ''Bu yüzden uyuşturucu trafiği, organize suçlar ve terörizmle mücadelede entegre bir yaklaşıma dayalı etkili politikalar izledik. Paris Paktı ortakları olarak Orta Asya'daki uyuşturucu trafiğiyle mücadeledeki ortak çabalarımız terörizm dahil diğer suçlarla mücadelemize de katkıda bulunacak'' dedi.

Dışişleri Bakanı Gül, konferansta verilen kahve molasında NATO Genel Sekreteri'nin Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Hikmet Çetin ile bir süre görüştükten sonra Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile ayakta sohbet etti.

Çetin'in de bir bölümüne katıldığı sohbette Bakoyanni'nin çocuğunun eğitimiyle ilgili espriler yapıldı. Bakoyanni'nin, kendisini Atina'ya beklediklerini söylemesi ve ne zaman gelmeyi planladığı yolundaki sorusu üzerine Gül, Yunanistan ziyaretini bu sonbaharda yapmayı planladığını ifade etti.